Duim omhoog voor Zion! Deze 8-jarige bikkel is de eerste met een dubbele handtransplantatie.

zion1

Het meest ontroerende verhaal van Zion Harvey

Soms kom je een verhaal tegen op het internet waarvan je oprecht ontroerd raakt. Alleen bij het lezen van het verhaal schieten de tranen in je ogen, maar als het verhaal ook nog eens ondersteund wordt door een prachtige video van het Kinderziekenhuis Philadelphia, dan kun je je tranen alleen maar de vrije loop laten. Het verhaal van de 8-jarige Zion Harvey vertellen wij je graag.

Het is al enige tijd het gesprek van de dag. Het is namelijk niet alleen de medische doorbraak die voor veel verwondering zorgt, maar ook het guitige koppie van Zion die over de hele wereld sympathie opwekt.

Zion Harvey is 8 jaar oud en zijn grootste wens is om op een dag een honkbal te kunnen gooien. Door een ernstige infectie enige jaren geleden moesten Zion zijn handen en voeten geamputeerd worden. Sindsdien moet Zion dus door het leven zonder de meestgebruikte lichaamsdelen van de mens. Door diezelfde infectie moest Zion ook nog eens een niertransplantatie ondergaan. Op zijn zachtst gezegd een slechte start van wat een mooi en zorgeloos leven moet zijn voor een 8-jarige. Gelukkig zijn er mensen die hele goede dingen kunnen en dat bewijst het Kinderziekenhuis van Philadelphia. Zion zijn grote droom zou wel eens werkelijkheid kunnen worden. Lees het verhaal verder op de volgende pagina en bekijk de zeer ontroerende video.


Pagina 1/3