Deze Duitse Herder met dwerggroei blijft er altijd uitzien als puppy

Wat een schatje!

Duitse Herder Ranger ziet eruit als een puppy, maar het dier is al twee jaar oud. Duitse Herders worden doorgaans grote honden, maar Ranger blijft altijd klein. Het enthousiaste hondje heeft het syndroom hyposysaire dwerggroei. Het baasje van Ranger legt alle avonturen van het dier vast op Instagram.

De Duitse Herder heeft een moeilijke start gehad in het leven.

Moeilijke start

Toen de baasjes van Ranger hem ophaalden bij de fokker, wisten ze nog niet dat de Duitse Herder dwerggroei had. “Hij was kleiner dan de andere pups, maar we dachten dat dat kwam omdat hij een parasiet had”, vertelt baasje Shelby Mayo aan The New York Post. In de weken die volgden lukte het om Ranger parasietvrij te krijgen, maar dit was van korte duur. De Duitse Herder kreeg de Giardia-parasiet en kreeg een grote infectie in zijn nek. Het lukte de baasjes om de infectie onder controle te krijgen en na een paar maanden was Ranger opnieuw parasietvrij.

Dwerggroei

Toen Ranger weer helemaal beter was, viel het zijn baasjes op dat hij niet meer groeide. “Na een paar maanden zagen we grote veranderingen. Hij verloor zijn eetlust en viel af. Hij verloor bijna al zijn vacht en had veel huidschilfers”, vertelt Shelby. Opnieuw gingen ze naar de dierenarts en daar kwamen ze erachter dat het hondje lijdt aan hypofysaire dwerggroei. Dankzij medicijnen voelt Ranger zich inmiddels weer goed. Ook krijgt hij regelmatig een wasbeurt met een speciale shampoo waardoor zijn vacht volledig terug groeit en hij geen droge huid meer heeft.

Gelukkige hond

Uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht blijkt dat honden met dit syndroom een aantal gezondheidsproblemen kunnen ontwikkelen, met name Duitse Herders. Ook bleek dat honden met het syndroom vaak niet ouder worden dan vijf jaar. Ranger heeft veel fans op zijn Instagramaccount. Bezorgde fans vragen zich dan ook regelmatig af of het dier pijn heeft. Maar zijn baasje drukt iedereen op het hart dat dat niet zo is. “Het is op dit moment gezond en blij. Hij vindt het fantastisch om rond te springen met zijn bal. Hij speelt ook graag met zijn piepende bal met zijn ‘zusjes’ Hazel en Jessie.”

Lees ook: 4 onverwachtse dingen waar je hond een hekel aan heeft

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: People | Beeld: Videostill Ranger The GShephard