Duncan Laurence na winst Eurovisiesongfestival: ‘Ik kan het nog steeds niet geloven’

Duncan laurence

De zanger is dolgelukkig met zijn zege

Duncan Laurence heeft zaterdagavond de finale van het Eurovisiesongfestival gewonnen. Met zijn liedje Arcade eindigde de zanger op de eerste plaats, voor Italië en Rusland. De 25-jarige kan zijn winst een paar dagen later nog steeds niet bevatten, zo laat hij weten via Instagram. ”Geen woorden kunnen dit beschrijven”.

Het was alweer 44 jaar geleden dat Nederland voor het laatst het Songfestival won.

Geen woorden

”Ik kan nog steeds niet geloven wat er gisteravond is gebeurd”, schrijft Duncan bij een foto van zichzelf op een afterparty van het Eurovisiesongfestival. ”Geen woorden kunnen dit gevoel beschrijven.” Toch doet hij een poging: ”Geëerd, opgewonden, gezegend en vooral trots op mijn hele team.” Ook deelt de zanger een foto waarop hij samen met de hele Nederlandse delegatie en de bokaal te zien is. ”We hebben het geflikt jongens!” Zondagmiddag vloog Duncan terug naar Nederland. Hij arriveerde aan het eind van de middag op Schiphol, waar hij werd onthaald door hordes fans.

Trots op Duncan

Maar liefst 4,4 miljoen Nederlanders zaten zaterdagavond voor de buis om de finale te kijken en vierden het feest met Duncan mee. Via sociale media stroomden de reacties op de winst binnen. Heel Nederland is trots op de zanger, zo blijkt uit de commentaren. Diverse BN-ers feliciteerden Duncan via Instagram en ook Koning Willem-Alexander en Máxima roemen Duncan om zijn ‘muzikale klasse’.


In heel Nederland was het feest. In de video hieronder is te zien hoe dat er op bepaalde plekken aan toe ging.

 

Lees ook: Zo ziet de vriend van Duncan Laurence eruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Hollandse Hoogte, fotograaf: Vladimir Astapkovich