Duncan nu al topfavoriet voor finale Eurovisiesongfestival

Vanavond zal Duncan Nederland vertegenwoordigen tijdens de halve finale van het Eurovisiesongfestival

Singer-songwriter Duncan Laurence (25) zal vanavond te zien zijn tijdens de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. Met zijn nummer Arcade hoopt de zanger een ticket te kunnen bemachtigen voor de grote finale, die aanstaande zaterdag zal plaatsvinden. Voor velen is het slechts nog een formaliteit dat Duncan vanavond moet optreden, want een plek in de finale lijkt binnen handbereik.

Ga jij vanavond het Eurovisiesongfestival kijken?

Nederland als topfavoriet

Ondanks dat Nederland nu al behoort tot een van de topfavorieten van de avond, zijn er ook een aantal sterke concurrenten. Zo gooien Zweden, Rusland, Zwitserland, Azerbeidzjan en Malta ook hoge ogen bij de bookmakers. Naar verwachting stromen al deze land zo door naar de grote finale. We moeten vanavond even geduld hebben voordat we onze Duncan op het podium mogen zien schitteren, want hij zal als zestiende van de achttien landen te zien zijn. Na het stemmen van de televoters gaan er aan het einde van de avond tien landen door naar de finale. Tijdens de generale repetitie afgelopen woensdag gaven de vakjury’s al hun punten. Beide tellen voor 50 procent mee.

Eurovisiesongfestival

In totaal doen aan het Eurovisiesongfestival dit jaar 41 landen mee, waarvan 35 in de halve finale staan. De ‘big five’, zoals het genoemd wordt, zijn Duitsland, Groot-Brittanië, Italië, Spanje en Frankrijk. Deze landen zijn, samen met het gastland Israël, verzekerd van een plek in de finale van aanstaande zaterdag.

Bekijk en beluister hier hoe de generale repetitie er voor Duncan aan toe ging:

Lees ook: Wisselende reacties op eerste halve finale Eurovisiesongfestival

Wil je dit artikel bewaren? pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill, Facebook Editie NL