Dutch Grand Prix opent met volkslied door Davina Michelle

davina michelle grand prix

De zangeres was ook al verantwoordelijk voor het officiële GP-lied

5 september is het dan eindelijk zover: de Dutch Grand Prix vindt plaats op het prachtige circuit van Zandvoort. Ongeacht de resultaten, is het evenement nu al succes gegarandeerd: Davina Michelle zorgt namelijk dat ons volkslied ook te horen zal zijn tijdens de Grand Prix.

Dutch Grand Prix

Na verschillende rechtszaken, corona-uitstel, en volop gedoe, lijkt (bijna) niets meer de Dutch Grand Prix van 5 september in de weg te staan. Omdat een echt Dutch randje niet kan ontbreken natuurlijk, wordt voorafgaand het Nederlands volkslied ten gehore gebracht. Niemand minder dan Davina Michelle mag deze grote taak op zich nemen, en dat is nog geen makkelijk klusje. Bij de 538 Ochtendshow noemde de zangeres zelf het ‘ongelooflijk spannend’.

Grootste angst

Waar de zangeres zich dan zorgen om maakt? “Als je één woordje fout doet… daar ben ik het allerbangst voor. Dat je gewoon het volkslied fout zingt – ja, dan denk ik dat ik toch maar emigreer ofzo”, aldus Davina. Gelukkig staat de getalenteerde vocalist er niet alleen voor. Ze heeft het Orkest Koninklijke Luchtmacht achter zich, en dat zorgt voor zekerheid. “Die hebben flink uitgepakt, dus ik sta daar niet helemaal in mijn blote kont. Er wordt best wel een grote begeleiding omheen gemaakt. Het wordt een groot ding”, aldus Davina.

Succesnummer

De keuze voor Davina Michelle is overigens niet gek: ze was namelijk ook al verantwoordelijk voor het officiële lied van de Grand Prix. Deze single, Beat Me, kwam vorig jaar uit. Toen zou Davina Michelle namelijk al het volkslied ten gehore brengen, maar ging dat door coronamaatregelen niet door. Bovendien werd Davina na haar intermezzo-optreden bij het Eurovisie Songfestival door Twitter al bestempeld als de ‘beste act van de avond’. Of zij ook 5 september de beste act van de dag zal neerzetten, moet nog blijken. Wij kijken er in elk geval naar uit!

Lees ook: Verstappen niet opgelucht na blunder Hamilton: ‘Hadden gat veel groter kunnen maken’

Bron: Metro Nieuws | Beeld: BrunoPress / Unsplash, Moritz Graf