Duurste Koningsdag ooit: dít is wat het de Groningers kostte

koningsdag

Zóveel kostte Koningsdag 2018

Ieder jaar wordt er weer flink uitgepakt op Konings- of Koninginnedag. De koninklijke familie bezoekt ieder jaar een andere stad om de verjaardag van de Koning te vieren. Dit jaar was Groningen aan de beurt. De stad zette zijn beste beentje voor om zich van zijn beste kant te laten zien. En dat mocht wat kosten: maar liefst 1,35 miljoen euro.

Dat is een duur verjaardagsfeest.

Koningsdag 2018

In 2014 vond de eerste Koningsdag ooit plaats in Amstelveen. Dit feest kostte destijds ‘slechts’ 845.000 euro. Een hele smak geld zou je zeggen, maar in Groningen doen ze er nog een schepje bovenop. Koningsdag 2018 kostte maar liefst 1,35 miljoen euro, een half miljoen meer dan vier jaar geleden! Alle koningsdagen tot 2018 kostten ongeveer even veel als in Amstelveen. Tilburg deed voorzichtig en begrootte slechts 7 ton. De Koningsdag in Groningen kostte dus bijna dubbel zoveel als in Tilburg!

Per stap

Privé heeft een leuke berekening gedaan. Ze rekenden uit dat Koning Willem Alexander de route van 1180 meter in twee uur aflegde. Dit staat gelijk aan zo’n 1685 stappen. Iedere stap van de Koning kostte dus 771,51 euro. Het bedrag dat dit jaar aan Koningsdag is uitgegeven is een recordbedrag. In Groningen doen ze er niet moeilijk over, ze denken dat ze meer winst maken dan dat ze uitgegeven hebben en zijn blij met de publiciteit.

Lees ook: Deze vrouw wrijft elke dag een bananenschil over haar gezicht en dit is de reden!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Privé | Beeld: Pixabay