Een Jaar Van Je Leven: de ruzies tussen de deelnemers stapelen zich op

een jaar van je leven

Onder andere Moraima en Janet hebben bonje

De sfeer in de loods van Een Jaar Van Je Leven is niet bepaald om naar huis te schrijven. De afgelopen twee dagen hebben meerdere deelnemers bonje met elkaar gehad en stapelen de ruzies zich op. Hoog tijd voor een kleine recap dus. 

Verboden woord

Allereerst het ‘verboden woord-incident’: toen Marciano een grapje maakte dat Erik niet kon waarderen, reageerde Erik door te zeggen dat hij moest ‘stoppen met k*nkeren’ – een scheldwoord waar Mirthe vorige week nog een gele kaart ontving. Erik ontsnapte aan die gele kaart, omdat hij het woord in een andere context gebruikt. Waar Mirthe het gebruikte om te schelden, kun je Eriks uitspraak koppelen aan het werkwoord dat in het woordenboek als ‘morren’ of ‘wrokken’ wordt aangeduid.

‘Conjo’

Ook tussen Moraima en Janet was het raak in de loods. Na wat irritaties die hoog opliepen, noemde Moraima Janet zelfs ‘conjo’, wat Antilliaans is voor het vrouwelijke geslachtsdeel. Janet bereikte de druppel toen ze zich met Moraima bemoeide tijdens het koken. “Niemand bemoeit zich met mij, zelfs mijn moeder niet die mij gebaren heeft”, zei Moraima daarop.

Drankgebruik

Om de cirkel rond te maken, is manager van de maand Zoë het ook nog eens niet eens met het drankgebruik in de loods. Zij pleit voor uitsluitend drankgebruik bij speciale evenementen, en wil niet dat er elke avond alcohol genuttigd wordt. Onder meer Babette, die zo nu en dan wel een borreltje lust, wordt genoemd.

De spanningen lopen dus hoog op, en het lijkt erop dat dat de komende tijd niet veel zal verbeteren. We zullen zien…

Lees ook: Een Jaar Van Je Leven: Jeffreys thuisfront haalt hard uit naar ‘haters’

Bron: Love Reality | Beeld: Een Jaar Van Je Leven