Een Jaar Van Je Leven: Erik, Bern, Sasha en Jan-Willem bespreken hun tactiek

een jaar van je leven

‘Hij doet alsof hij God is en alles kan winnen’

Nu de groep steeds kleiner wordt in Een Jaar Van Je Leven, wordt er ook steeds vaker gepraat over verschillende tactieken. Zo bespraken ook Erik, Bern, Sasha en Jan-Willem afgelopen week wie ze er met een volgende eliminatie graag zien uitvliegen.

Jeffrey

“In deze fase van het spel moet je er vroeg bij zijn met je plannen”, laat Sasha aan de drie heren weten. Echter staat ze wel sterk in haar schoenen, aangezien haar ‘groep’ in de meerderheid is. “Ik heb al wat geluiden gehoord”, vertelt Sasha dan. Ze richt zich tot Erik en zegt dat Jeffrey waarschijnlijk de volgende is die genomineerd gaat worden. “Jeff is ook al een beetje los van de groep”, merkt Sasha op. “Hij is een beetje van het padje af, geloof ik.”

Impact en sfeer

“Het ontwikkelt zich alleen maar verder”, vervolgt ze. “De afgelopen tijd denk ik wel: ‘Waar zit hij met zijn hoofd?’, en dat ik me zó vergist heb. Ik denk dat meerdere zo denken. Maar, ik vind wel dat je niet emotioneel moet stemmen als dat gebeurt. Maar als ik zie wat er om me heen gebeurt, de impact en de sfeer, denk ik dat naast de sfeer die erop vooruitgaat, dat het ook nog eens een slimme en tactische zet zou zijn.”

God

Toch is Sasha nog steeds niet uitgepraat over Jeffrey. “Hij doet alsof hij God is en alles kan winnen. Ik weet niet hoe jullie erover denken?”, vraagt ze aan de heren. “Ik heb wel goed contact met Jeffrey”, antwoordt Erik. Jan-Willem geeft toe dat Jeffrey ook niet op zijn lijstje staat. Maar wie hebben de heren dan wel in hun vizier? “Ik heb een enorme last van Rupert”, geeft Erik toe. “Het is vanaf het begin al een grote slang geweest. Hij loopt de boel op te jutten en hij heeft mensen achter zich.”

Jan-Willem maakt het daarentegen niks uit wie er op die stip gaat staan. “Je haalt het, of je haalt het niet.” Sasha vindt dat ze als groep in ieder geval niet op een sterke speler moeten gaan. “De proeven doe je niet zomaar. En dan is het de vraag: ‘Wie verziekt mijn tijd hier?’, en dat is Jeff.” Jan-Willem begrijpt het enigszins wel, maar vindt het belachelijk dat de ‘dieven’ nog steeds rondlopen in de loods.

Lees ook: Oei: Isaac maakt zich zorgen als Zoë manager van de maand wordt

Bron: Een Jaar Van Je Leven | Beeld: Videostill