Een Jaar Van Je Leven Jeffrey over eventueel vertrek: ‘Je zal mij naar buiten moeten dragen’

Jeffrey

Opgeven is geen optie

Jeffrey maakt op z’n zachts gezegd een hoop mee in de loods van Een Jaar Van Je Leven. Maar opgeven, dat staat niet in zijn woordenboekje. Uit zichzelf vertrekken zal hij nooit gaan doen, vertelt hij tijdens een gesprek met Imaddidin, Wendy en Babette. Hij wordt naar eigen zeggen nog liever gesloopt en depressief weggedragen dan dat hij zelf de strijdbijl begraaft.

Jantje lacht, Jantje huilt

Als Jeffrey er niet door anderen uit wordt gestemd de resterende drie maanden, gaat hij die tijd nog zeker uitzitten. Dat wordt duidelijk tijdens het gesprek met zijn medekandidaten. “Je zal mij echt naar buiten moeten dragen. Ik weet precies hoe ik ben, ik kan écht diep gaan. Dat is de prijs die ik ook zal moeten betalen, diepongelukkig en zowat depressief naar buiten gaan”, stelt hij. Wendy begrijpt hem niet. Als Jeffrey naar binnen is vertrokken, geeft ze aan dat ze al lang vertrokken zou zijn als ze zich net zo slecht als Jeffrey had gevoeld. Babette noemt Jeffrey op haar beurt ‘Jantje lacht, Jantje huilt’.

Ups and downs

Het thuisfront van Jeffrey leeft mee met de gebeurtenissen die hij allemaal meemaakt in het programma. Op social media nam zijn zus het eerder al voor hem op. Ze liet weten dat ze niet blij is met de manier waarop andere spelers haar broer behandelen. “Jeff is natuurlijk een man die op harde wijze zijn mening over kan brengen”, begon Jeffreys zus haar bericht op Instagram. ”Dit kan ik niet ontkennen. Hier mogen de medebewoners ook zeker een mening over hebben. Maar de verhalen en onwaarheden die nu over hem worden uitgesproken, gaan nergens over. Dit verdient hij niet.” Het stoort Jeffreys zus vooral dat mensen poeslief in Jeffreys gezicht doen, om vervolgens slecht over zijn rug te praten. Ze is kennelijk niet de enige die er zo over denkt, want naar eigen zeggen ‘ontploft’ haar inbox van de lieve berichten van mensen die Jeffrey en zijn thuisfront steunen.

Vertrek van Kim

Jeffreys vriendin Kim, die hij leerde kennen in de loods, verliet alweer een tijdje geleden het programma. Ze liet daarmee haar liefje alleen achter.  Ze maakte hem duidelijk dat ze op hem zal wachten in de buitenwereld. Jeffrey barstte in tranen uit en liet weten dat hij niet wist of hij nog lang zal blijven. Toch probeerde Kim dat idee meteen uit zijn hoofd te praten. ‘Doorzetten’, maakte ze hem duidelijk. Jeffrey overwoog nog even om te vertrekken en achter zijn vriendin aan te gaan maar even later heeft hij dan toch de knoop doorgehakt om in de loods te blijven. Hij vertelde dat hij juist wil winnen voor Kim. Enne, die vechtlust heeft hij dus nog steeds.

Lees ook: Een Jaar Van Je Leven: Jeffreys thuisfront haalt hard uit naar ‘haters’

Bron: Lovereality, archief Tips en Weetjes | Beeld: Youtube, Videostill Een Jaar Van Je Leven