Een Jaar Van Je Leven: vriendschapsbreuk Wendy en Babette zorgt voor spanningen

wendy Babette

Gaat het nog goed komen tussen de twee?

Het botert al een tijdje niet meer tussen beste vriendinnen Wendy en Babette in Een Jaar Van Je Leven, iets waar met name Wendy erg mee lijkt te zitten. Echter, weet ze niet waarom Babette zo raar tegen haar doet. De enige reden die ze kan bedenken is omdat haar vriendin gestopt is met roken en drinken. In gesprek met Moraima lucht ze haar hart. 

Emotioneel

In het gesprek tussen Moraima en Wendy geeft Moraima aan dat ze het raar vindt dat de twee niet met elkaar praten, maar elkaar wel van alles verwijten. “Ze zegt niks en jij zegt ook niks”, zegt ze tegen Wendy. “Dat is niet waar”, antwoordt Wendy dan meteen. “Als ik naar haar toeloop moet ik weg en als ik ergens bij kom zitten gaat ze ook weg. Van de week vraag ik nog of ze samen wil roken en zegt ze nee. Vervolgens gaat ze ’s nachts met Marciano roken. Vanmorgen liep ik ook naar het kantoor toe, en daar mocht ik ook niet bij zijn”, legt Wendy uit.

Moraima vraagt Wendy of ze misschien iets verkeerds heeft gezegd tegen Babette, waarop Wendy antwoordt dat ze het haar dan moet laten weten. “Ik heb liever dat dan dat achterbakse gedoe.” Moraima adviseert haar dan om Babette te laten weten dat ze niet weet wat ze fout heeft gedaan, waarop Wendy emotioneel lijkt te worden.

Gesprek

En hoewel Moraima zich er verder niet mee wil bemoeien, besluit ze de twee tegenover elkaar te zetten om met elkaar te praten. Echter, pakt dit niet zo uit als hoe Moraima had gehoopt. “Wat is er aan de hand? Jullie beiden zeggen dat er niks is”, vraagt Moraima de twee. “Maar zo voelt het wel”, voegt Wendy daaraan toe. “Ik snap ook niet wat er aan de hand is”, antwoordt Babette. Maar naarmate het gesprek vordert, merkt Wendy dat het te maken heeft met de managerverkiezingen. Babette ontkracht dit echter meteen.

Oei

Toch vindt Wendy dat Babette haar nergens meer bij betrekt. “Elke keer als ik erbij kom loop je weg. Je moet niet elke keer zeggen dat het raar is dat ik dat zeg, want zo voel ik het.” Daarna loopt Wendy kwaad en emotioneel weg. Toch snapt Babette er niks van en weet niet wat ze verkeerd heeft gedaan. “Dat mag haar gevoel zijn maar het is gewoon niet zo”, legt ze uit. “Natuurlijk zijn er dingen waardoor ik afstand heb genomen doordat ik niet meer rook of drink. En dat dat haar gevoel is respecteer ik. Maar nu loopt ze weg en kan ik niet communiceren. Ik zit iets te verdedigen wat niet zo is.” Oei! Gaat dit nog goed komen tussen de twee?

Lees ook: Een Jaar Van Je Leven: wacht Wanda ook op Jasper buiten de loods?

Bron: Een Jaar Van Je Leven | Beeld: Videostill Een Jaar Van Je Leven