De eerste aflevering van ‘Ver van Huis’ valt bij kijkers niet in goede aarde

De familie wordt op social media enorm naar beneden gehaald

Gisteravond konden we met z’n allen genieten van de eerste aflevering van Ver van Huis. In dit tv-programma worden vier gezinnen – die totáál uit elkaar gegroeid zijn – teruggebracht naar de basis. Ze worden ondergebracht bij een Amish-familie om een back to basic-leven te leiden. Op het programma was niet veel aan te merken, maar het internet ging daarentegen helemaal los over één van de deelnemende families. Ze zouden zich niet op de juiste manier gedragen hebben.

“Zou die familie morgen nog wel de straat op durven?”, klinkt het op Twitter.

Ver van Huis

De familie Van Beek is een van de deelnemende gezinnen. De ouders van deze familie werken keihard om hun kinderen van alle gemakken te voorzien. Smartphones, laptops en merkkleding: voor deze familie is het onmisbaar. De moeder van het gezin maakt zich grote zorgen, aangezien een gemiddelde schermtijd van veertig uur per week in dit gezin niet bijzonder is. Angela Groothuizen neemt de gezinnen daarom mee naar Amerika om te verblijven in een echt Amish-gastgezin. Dit gezin bestaat uit diepgelovige christenen die het gezinsleven vooropstellen. Zonder moderne apparaten en onder begeleiding van een psycholoog worden de contacten tussen de ouders en kinderen hopelijk hersteld.

Kritiek

Dit bleek bij de familie Van Beek echter niet zo gemakkelijk. Het gezin toonde volgens kijkers weinig respect naar het Amish-gastgezin. Ze wilden geen andere kleding aantrekken en tijdens het eten werd er niet naar de regels van het gastgezin geluisterd. Mee-eten aan de ontbijttafel of überhaupt aan tafel zitten bij het gastgezin, kostte de familie Van Beek al te veel moeite. Op Twitter liegen de reacties er niet om: ‘Onbeschoft’, ‘Wat een opvoeding, zo verwend als dikke stront’ en ‘Geen goed woord over voor dat volk’, klinkt het in de negatieve Tweets.

Lees ook: Huisvriendin Caroline verlaat Chateau Marillaux en keert terug naar Nederland

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill RTLXL Ver van Huis