Dit effect heeft het koude weer op je liefdesleven

kou liefdesleven

Het weer heeft meer invloed op je dan je denkt

Dat het weer effect kan hebben op je humeur, is inmiddels wel bekend. Van zonnestralen worden we doorgaans blij en de kou kan juist leiden tot een ‘winterdip’. Maar wist je al dat het ook effect heeft op je liefdesleven? Of je nu een partner hebt of single bent, het weer brengt een hoop veranderingen teweeg op liefdesgebied. En met het koude weer dat eraan komt, kun je je borst alvast natmaken.

Of je nu vrijgezel bent of in een relatie zit, het koude weer heeft een grote impact op je liefdesleven.

Meer irritaties

Omdat de zon zich nu minder vaak laat zien, ligt een vitamine D-tekort op de loer. Weinig zonlicht kan leiden tot een winterdepressie en dat heeft indirect natuurlijk weer invloed op je liefdesleven. Het kan voor de nodige irritaties zorgen tussen jou en je geliefde. Merk je dat je relatie in de wintermaanden wat stroever verloopt en je je een beetje down voelt, kan lichttherapie een oplossing zijn. Start je dag hiermee, zodat je biologische klok een signaal krijgt dat de dag is begonnen en je dagritme hetzelfde blijft als in de zomermaanden.

Minder ondernemend

Bij guur en regenachtig weer zul je waarschijnlijk minder snel naar buiten gaan en ook dat heeft invloed op je liefdesleven. Wanneer je vrijgezel bent, betekent dat natuurlijk dat je minder snel een nieuwe liefde tegen het lijf loopt. Heb je een relatie, dan ben je minder ondernemend en zul je wat meer moeten investeren in je relatie. Probeer eens samen de deur uit te gaan voor een wandeling of een etentje en voorkom hiermee dat je elke avond met z’n tweeën voor de televisie zit.

Futloos

In de wintermaanden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je sociale contacten blijft onderhouden. Omdat je minder snel naar buiten gaat, bestaat de kans dat je je futloos gaat voelen. Dat is natuurlijk niet erg bevorderlijk voor je relatie of voor het vinden van een nieuwe liefde. Probeer erop uit te blijven gaan en leuke dingen te doen, met of zonder een partner. Ga de stad in, lunchen met een vriend of vriendin of kijk een filmpje in de bioscoop. Het is in ieder geval belangrijk om niet de hele dag binnen te blijven hangen, daarvan ga je je niet beter voelen!

Lees ook: 4 tips om wakker te worden wanneer het buiten nog donker is

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Fem Fem | Beeld: Unsplash