Daar is-ie dan eindelijk: einde van de week zomerse temperaturen

weersverwachting-zon

Zondag kunnen we rekenen op zomerse temperaturen

Na regen komt zonneschijn! Tenminste, dat is wat we deze week kunnen verwachten. Er is namelijk mooi weer op komst, maar daar moeten we eerst een paar regenachtige dagen voor overleven. Gelukkig schieten de temperaturen omhoog en is het allesbehalve koud. We geven je de weersverwachting van komende week.

Veel zon

Ondanks dat de zomer allang is begonnen, kregen we de afgelopen tijd vooral te maken met herfstige weersverwachtingen. Gelukkig barst vanaf zondag de zomer los in Nederland en kunnen we eindelijk genieten van een zonnige zomer. De temperaturen schieten omhoog tot ruim 25 graden en is er veel zon. Wat een goed nieuws!

Regenbuien en grijze dagen

Voordat het zondag is, moeten we eerst nog wat regenbuien en grijze dagen zien te doorstaan. Op de weersverwachting zien we vooral op dinsdag dat het in een groot deel van Nederland gaat regenen. En dan niet voor een paar minuten, maar voor een paar uur achter elkaar. Woensdag en donderdag regent het vooral in het oosten en zuidoosten. Naast regen moet je ook rekening houden met een stevige noordenwind.

Niet koud

Goed nieuws voor iedereen die hun zomerweek of vakantie in het water ziet vallen. Het is namelijk niet koud. Het maximum is tussen de 20 en 25 graden, wat zelfs heel normaal is voor deze tijd van het jaar. Ook is er een hoge luchtvochtigheid. Dit is vooral slecht nieuws voor mensen met ademhalingsproblemen. Door de hoge luchtvochtigheid kan het namelijk een beetje benauwd aanvoelen.

Veel wind

Richting het einde van de week wordt het droog en zien we vrijdag ook eindelijk de zon weer. De temperaturen nemen iets af en het wordt een graad of 20. Het blijft vrijdag ook nog steeds flink waaien. Tip: gooi alle deuren en ramen open voordat de hitte begint. Dan ben je helemaal klaar voor de zomerse temperaturen!

Ook interessant: Dit is waar de factor van je zonnebrandcrème voor staat

Bron: Weeronline | Beeld: Pexels