Elise Schaap kreeg vorig jaar een miskraam, maar had dat nieuws achteraf liever niet gedeeld

Elise Schaap

De actrice vertelt dat ze zich gek genoeg een soort van verplicht voelde het te vertellen

Als je bekend bent, moet je jezelf vaker naar mensen toe verantwoorden. Tenminste, dat gevoel bekroop Elise Schaap vorig jaar. De inmiddels 37-jarige kreeg een miskraam en voelde zich ‘min of meer verplicht er iets over te zeggen’. Achteraf had ze dat nieuws toch liever voor zichzelf gehouden, zo vertelt ze in een interview met het tijdschrift LINDA.

Vertellen over miskraam

Tijdens een echo aan het begin van haar tweede trimester bleek het hartje van haar baby niet meer te kloppen. Om die reden cancelde Elise haar theatertour. “Ik voelde me daardoor gek genoeg min of meer verplicht er iets over te zeggen. Ik deed dat in een interview met een blad, dacht dat daarmee de kous af was, maar ik werd meteen gebeld door allemaal praatprogramma’s of ik daar ook over wilde praten.”

Waarom?

Erover praten, dat was iets wat Elise juist liever niet deed. “Ik heb mezelf toen wel een paar keer voor mijn kop geslagen: waarom heb ik dit gedeeld? Het was ook nog zo vers”, vertelt ze. Wel realiseerde ze zich dat het voor sommige mensen ook troost bood. “Ik kreeg ook veel lieve berichten.”

Samen met haar partner Wouter de Jong heeft Elise Schaap een dochter.

Lees ook: Te lief: actrice Elise Schaap deelt kiekje uit oude doos

Bron: LINDA., RTL Boulevard | Beeld: Hollandse Hoogte, Patrick Harderwijk