Wil de politie van Ellie Lust af? “Ik ben ingewikkeld voor de politie”

Ellie Lust

Neemt Ellie afscheid van haar politiecarrière?

Het gaat politiewoordvoerder Ellie Lust voor de wind: ze heeft zichzelf in de schijnwerper gezet met haar deelname aan Wie is de Mol en schittert nu in haar eigen programma Ellie op Patrouille waarin ze met collega’s in andere landen meeloopt. 

Maar deze glansrijke televisiecarrière zit haar politiewerk wel degelijk in de weg.

Een beetje lastig

Binnen de politie klinken namelijk geluiden dat de tv-optredens van Ellie haar politiewerk geen goed doen. Dit vertelt Ellie zelf maandagavond in het programma Pauw. Ze vertelt dat ze de ruimte heeft gekregen om Ellie op Patrouille te maken, maar dan wel in haar eigen naam en niet die van de politie als organisatie. Naar eigen zeggen is ze wel een beetje ‘lastig’ voor de politie: “Het is wel een beetje een geharnaste organisatie af en toe. Dus dat vindt men lastig: wat moeten we nu met die Ellie Lust?”

Stoppen of doorgaan?

Of ze ook echt daadwerkelijk gaat stoppen met haar carrière als politievrouw is nog niet duidelijk. Wel heeft ze kenbaar gemaakt dat er gesprekken gaande zijn over haar tv-optredens: “Ze vragen zich serieus af of ze me moeten omarmen of juist laten gaan. We hebben daar gesprekken over en gaan daar ook goed uitkomen, wat de uitkomst ook gaat zijn.” Een afscheid van de politie zou haar zwaar vallen: “Ik ben natuurlijk ook van de politie. Dat is iets wat je bijna op identiteitsniveau wordt. Ik zit bijna 31 jaar bij die organisatie. Dus het is voor mij niet een baan, dit is wie ik ben. Dus loslaten is nogal wat.”

Lees ook: Het lenteweer komt eraan: volgend weekend kans op maar liefst 20 graden!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Telegraaf | Beeld: videostill Ellie op Patrouille