Elvira ‘Bianca’ Out klapt uit de school over haar afscheid bij GTST: “Ik voelde me een loser”

Elvira

“Ik heb de hele avond zitten huilen”

Elvira Out nam in 2013 het stokje van Cynthia Abma over voor de rol van Bianca Bouwhuis in Goede Tijden Slechte Tijden. Deze rol vertolkte de Nederlands-Britse Elvira twee jaar lang met veel plezier, totdat ze door de producenten plotseling uit de serie werd geschreven. 

‘Je bent te oud’
Elvira werd namelijk uit de serie geschreven omdat er volgens de makers van de soap behoefte was aan ‘jongere acteurs.’ Elvira vertelt over de dag dat ze hoorde dat haar personage uit de serie geschreven zou worden: “Op de dag van de mededeling had ik toevallig een afspraak met mijn vriendinnenclubje. Ik heb de hele avond zitten huilen.” Want zelf was Elvira helemaal nog niet klaar met haar GTST-avontuur: “Ik voelde me zo’n loser. Net alsof je vriendje het uitmaakt terwijl jij nog hartstikke verliefd op hem bent.”

Moeilijke periode
Een hele heftige periode voor Elvira, want naast het feit dat ze plotseling haar baan kwijt raakte, was haar vader ook nog eens ernstig ziek: “Hij leed aan kanker.” Dit is ook de reden dat de actrice niet wilde dat haar personage Bianca aan kanker zou overlijden: “Ik trok het niet als ik moest spelen dat ik ziek werd en aan de chemokuur zat terwijl mijn vader dat echt moest ondergaan. De schrijvers zijn me toen tegemoet gekomen. Bianca stierf aan ALS, ook een rotziekte.”

Theatervoorstelling
Om de moeilijke periode te kunnen verwerken maakte Out een toneelvoorstelling over alle gebeurtenissen. “Ondanks het feit dat het voor mij echt een rotperiode was, zag ik ook wel in dat het een goed verhaal voor een toneelvoorstelling zou zijn.” De voorstelling heet ‘Kill Your Darlings’ en gaat over vallen en opstaan, over gewend raken aan roem en over alles weer kwijtraken. De voorstelling is nu te zien in theaters in Nederland.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: videostill Goede Tijden Slechte Tijden