Emile Ratelband sleept staat voor de rechter: hij wil 20 jaar van zijn leeftijd af hebben

Emile wil dat er niet 69, maar 49 jaar op zijn paspoort komt te staan.

Emile Ratelband komt met zijn 69 jaar bijna in de buurt van de zeventig, maar dat blijft niet lang zo als hij het voor het zeggen heeft. Hij wil namelijk dat er twintig jaar van zijn leeftijd af wordt gehaald en is daar bloedserieus over. 

Emile sleept de Staat voor de rechter.

Twintig jaar jonger

Emile Ratelband heeft bijna de zeventig bereikt, maar als het aan hem ligt draait hij de tijd twintig jaar terug. Hij wil namelijk in plaats van 69, 49 jaar zijn en is bereid om er veel voor te doen. Zo heeft hij maandag aan Shownieuws laten weten dat hij de Staat der Nederlanden voor de rechter zal slepen. Hij vindt namelijk dat het voor hem mogelijk moet zijn om twintig jaar van zijn leeftijd af te laten halen. Mensen kunnen hun geslacht en hun naam wijzigen, dus waarom niet hun leeftijd?

Staat voor de rechter

Hij heeft dus besloten de staat voor de rechter te slepen. Maar kan dit allemaal? “Emile kan inderdaad een verzoek indienen voor verlaging van de leeftijd,” laat advocaat mr. Mark Teurlings aan Shownieuws weten. “En dat zal door de gemeente worden afgewezen,” vervolgt hij. Daarnaast denkt hij niet dat de actie van Ratelband succesvol zal blijken: “Emile zal daarna nog naar de Raad van State moeten stappen om een bodemprocedure te starten.” Maar ook dat zal volgens de advocaat niet succesvol worden: ook daar zal hij bot vangen.

Draagmoeder

Mocht de bijzondere eis van Emile ingewilligd worden, dan betekent dat hij in theorie op 8-jarige leeftijd vader zou zijn geworden van zijn oudste kind Rolls (41). Het is niet de eerste keer deze week dat Ratelband in het nieuws kwam: afgelopen weekend kreeg de positiviteitsgoeroe al heel veel kritiek over zich heen omdat hij heeft laten weten een draagmoeder te zoeken. Ratelband wil nog een keer vader worden: “Ik heb drie keer een scheiding achter de rug. Dat is gewoon heel vervelend. En elke keer hebben die moeders de kinderen mij onthouden. Dus ik wil gewoon het hele proces nog een keer meemaken.”

Lees ook: Burenruzie loopt uit de hand in Mr. Frank Visser doet uitspraak: ‘Ze is de duivel!’

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Shownieuws | Beeld: videostill