Emile Ratelband onder vuur door nieuwe profielfoto op Facebook.. Moet dit kunnen?

Emile Ratelband heeft zelfs doodsbedreigingen ontvangen door de foto

Emile Ratelband ligt onder vuur nadat hij een nieuwe profielfoto op zijn Facebook plaatste. Sommige Facebookgebruikers zijn zó boos over de foto dat ze zelfs doodsbedreigingen aan het adres van Ratelband onder de foto plaatsen. 

Profielfoto
Op zijn nieuwe profielfoto poseert de 68-jarige Ratelband met een leeuw in Zambia. Niet alleen de Facebookgebruikers vinden het een schande dat Emile poseert met een leeuw, ook dierenrechtenorganisatie World Animal Protection spreekt zich negatief uit over de foto. In een een Facebookbericht laat de organisatie weten dat er veel dierenleed schuilgaat achter een dergelijke foto en dat aan Ratelband is gevraagd de foto te verwijderen. Volgens hen verwijderde Ratelband de reactie van de organisatie.

Kritiek
Waar alle critici het over eens zijn is het feit dat voor het maken van een dergelijke foto het dier gedrogeerd moet zijn. Een wild dier aaien zonder dat het is gedrogeerd is volgens verschillende dierenrechtenorganisaties niet mogelijk. Emile Ratelband vind het zelf allemaal wel meevallen en doet er alles aan om de critici ervan te overtuigen dat hij toch echt een groot dierenliefhebber is; onder de foto schrijft hij tal van reacties waaronder: “Mensen die niet verder komen dan de buurtsuper, maar zogenaamd wel weten hoe het er aan toe gaat aan de andere kant van de wereld, houdt alstublieft uw onnozele commentaar voor u.” Ook zet hij onder de foto: Morgen zet ik alle doodsbedreigingen openbaar op mijn Facebookpagina. Blijkbaar is dit de online maatschappij van 2017!”

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem op Pinterest

Bron: Facebook | Beeld: Facebook