Presentatrice Emma Wortelboer onthult jaarsalaris op Instagram

emma wortelboer

De presentatrice maakt van haar nieuwe jaarsalaris geen geheim

Het praten over je maandelijkse verdiensten wordt in Nederland nog maar weinig gedaan. Vooral BN’ers laten hier over het algemeen niets over los. Emma Wortelboer heeft echter geen geheimen en deelt haar jaarsalaris op Instagram Stories. 

Nieuw contract

Afgelopen vrijdag tekende de presentatrice een nieuw jaarcontract bij BNNVARA. Bij het tekenen van het contract werd er geproost met champagne en geposeerd voor een foto. Zoals veel BN’ers dit doen, werd de foto vervolgens gedeeld op Instagram. Alleen besloot Emma haar nieuwe salaris er ook bij te vermelden. En we moeten toegeven: dat zien we niet vaak.

Spannend

In aanloop naar het tekenen van het contract liet Emma via Instagram Stories weten dat ze het een spannend moment vond. Bij deze tekst deelde de presentatrice een aantal emoticons van dollartekens – de spanning was dus duidelijk voor het nieuwe salarisvoorstel. Uiteindelijk bleek de spanning voor niets, aangezien de presentatrice na het tekenen van het contract deelt: “Maar voor 70.000 euro bruto per jaar voel ik me aardig bevoorrecht.”

Niet de eerste keer

Het is echter niet de eerste keer dat Emma haar jaarsalaris met de buitenwereld deelt. In een eerder interview met De Volkskrant vertelde ze: “Heel raar dat in Nederland niemand het over zijn salaris wil hebben, terwijl ik denk: wat maakt dat nou uit? Wat verdien ik? Wil je dat weten? Ik verdien 5.300 euro bruto, dat is 3.200 euro netto per maand.”

Lees ook: Met pensioen? Dit is hoeveel geld je dan moet sparen

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress