Om deze emotionele reden was André van Duin niet bij het Televizier-Ring Gala

André van Duin

Gisteravond werd de presentator alsnog verrast met de Zilveren Televizier-Ster

Bekend Nederland trok vorige week weer alles uit de kast om op hun allerbest bij het Gouden Televizier-Ring Gala te verschijnen. André van Duin was deze avond niet aanwezig, maar won wél de prijs voor beste presentator.

Beste presentator

André van Duin was dit jaar voor de derde keer genomineerd in de categorie ‘beste presentator’. En drie keer is scheepsrecht, want dit jaar ging hij er met de prijs vandoor. Daarmee liet hij presentatoren Fred van Leer en Arjen Lubach achter zich. Van Duin was echter niet in Koninklijk Theater Carré aanwezig om de Zilveren Televizier-Stel man in ontvangt te nemen. Daarom heeft Eva Jinek de prijs gisteravond in haar programma aan André overhandigd.

Erg trots

“Ik dacht inderdaad dat er vrijdag wel iemand zou langskomen, maar ik was nog aan het wachten”, grapt André als hij de prijs in ontvangst neemt bij Jinek. Hij is naar eigen zeggen “erg trots” op deze publieksprijs. Hij krijgt dan ook een mooie plek: “Ik heb een leuk plekje thuis.”

Niet aanwezig

Dat André van Duin niet aanwezig was op het gala had twee redenen. Allereerst viel de uitreiking samen met de opnames voor een nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt. Maar de presentator had vooral een emotionele reden om zichzelf niet in een smoking te hijsen. “De laatste keer dat ik en Martin samen in het openbaar waren, was op het Televizier-gala”, vertelt André openhartig aan Shownieuws. “Er alleen gaan zitten vond ik niet zo’n prettig idee.”

Lees ook: Dit zijn alle winnaars van het Gouden Televizier Ring-Gala 2021

Bron: Shownieuws, RTL Boulevard | Beeld: Videostill Jinek