Erica Meiland laat voor het eerst van zich horen na rel

Erica

‘Ik kom op voor de rechten van vrouwen’

Nadat Erica Meiland in haar eigen boek een aantal uitspraken over hoofddoeken en boerka’s deed, willen verschillende partijen niet meer met de Meilandjes samenwerken. Na een aantal dagen radiostilte reageert Erica Meiland voor het eerst zélf op de rel.

Anti-moslim

In de biografie die Erica onlangs schreef, verschenen een aantal opvallende uitspraken. Zo wist Erica te vertellen dat ze tegen het dragen van boerka’s is. Ze noemde vrouwen die een boerka dragen ‘pinguïns’. “Ik ben voor een boerkaverbod. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen, dat is toch niet normaal?” Daarnaast gaf Erica haar kijk op de betekenis van vrijheid. “Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wil gewoon de wind in je haren voelen. Dát is vrijheid.”

Verkeerde keelgat

Deze opmerkingen schoten bij veel mensen in het verkeerde keelgat, waarna meerdere merken de samenwerking met de familie Meiland beëindigden. Erica wil echter duidelijk maken dat de uitspraken niet juist zijn uitgelicht door de media. Na een aantal dagen stilte, besloot ze op alle ophef te reageren. “Ruim een maand geleden is mijn biografie uitgekomen waarin ik in het hoofdstuk ‘De boeken’ mijn visie geef op een aantal geloven en de daarmee direct verbonden positie van vrouwen, wereldwijd en ‘geschiedeniswijd’”, begint ze haar verhaal.

“Helaas zijn daaruit drie woorden door diverse media uitgelicht en opgeblazen. Hierdoor is een vervormde uitspraak ontstaan die de afgelopen dagen een sneeuwbaleffect heeft veroorzaakt. Een resultaat hiervan is dat onze dochter Maxime door diverse bedrijven zakelijk werd geboycot.”

Vrijheid van meningsuiting

“Het recht op de vrijheid van meningsuiting is altijd een groot goed geweest in Nederland”, gaat Erica verder. “De vele verwensingen en steunbetuigingen die ik heb ontvangen laten zien dat Nederland zeer verdeeld is als het gaat om kritiek op de islam. Mijn insteek is altijd geweest, en zal altijd zijn, opkomen voor de rechten van vrouwen!”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Erica Meiland (@ericameiland)

Verwijzing naar het boek

Erica maakt in haar statement duidelijk dat de opmerkingen die ze in haar eigen biografie geschreven heeft, door de media uit de context zijn gehaald. Ze verwijst hierom haar volgers naar het hoofdstuk uit haar eigen biografie en deelt het linkje naar de tekst in haar Instagram-bio. “Om iedereen zelf zijn mening te laten vormen plaats ik de link naar voornoemd hoofdstuk in mijn bio”, sluit ze af.

Lees ook: Maxime Meiland biedt excuses aan na ophef: ‘Heb mijn les geleerd’

Bron: Instagram (ericameiland) | Beeld: BrunoPress