Erica Meiland reageert op felle kritiek Chateau Bijstand: ‘Het is geen entertainment’

Erica Meiland

Erica laat onder andere weten hoe het zit met de ’te dure’ huurwoning

Het programma Chateau Bijstand, waarvoor de Meilandjes een maand op bijstandsniveau leven, wordt veel bekeken en besproken. De kritiek blijft daarbij niet uit. Zo zou de huurwoning van de familie al niet betaalbaar zijn voor mensen die van een bijstandsuitkering moeten leven. Ook worden Martien, Erica en Maxime Meiland ervan beschuldigd dat ze mensen die in armoede leven belachelijk maken. Bij De 538 Ochtendshow met Wietze en Klaas reageert Erica nu op de aanhoudende kritiek.

Geen entertainment

Zo wil Erica Meiland duidelijk maken dat het geen entertainmentprogramma moet zijn. “Wij lachen niet om mensen die in de bijstand zitten. Mensen lachen om ons. Wij vragen aandacht voor de mensen die van een minimumloon moeten leven. De schaamte moet ervan af”, maakt de moeder van Maxime en Montana duidelijk. “Men noemt het programma een entertainmentprogramma, maar het is serieuzer dan dat. Lachen om armoe, natuurlijk niet, hoe kom je erop. Mensen kunnen misschien om ons lachen, maar dan is het omdat Martien weer gek met de situatie omgaat. Dat is het stukje entertainment.”

Zelf reageren op Twitter

Om alle misstanden de wereld uit te helpen, kruipt Erica Meiland nu zelf ook vaker achter het toetsenbord om op kritische tweets te reageren. “De afgelopen dagen heb ik toch wel wat reacties gegeven, wat ik eigenlijk nooit doe. Maar er staan zulke domme dingen in, dat mensen gewoon niet luisteren in het programma hoe het zit. Dan denken ze dat wij voor 288 euro huur zitten in de maand, maar dat is dus per week. Bij zulke dingen dan kan ik het niet laten, dan heb ik even laten weten hoe het wel zit.”

Goed inkomen

Ook vond de voormalig kasteelvrouwe dat er al veel kritiek was voor de uitzendingen begonnen. “Laten de mensen eerst kijken en dan oordelen”, liet ze weten in een statement voor de start van het programma. Bovendien vindt Erica het onterecht dat zij en Martien van tevoren al veroordeeld werden vanwege hun – normaal gesproken – hoge inkomen. “Martien en ik zijn bijna zestig en hebben het zeker niet altijd breed gehad. Het feit dat wij in ons leven een goed inkomen hebben opgebouwd is niet iets om ons voor te veroordelen.”

Lees ook: Chateau Bijstand-kijkers gaan stuk na hilarische uitspraak van Erica Meiland

Bron: Shownieuws, 538 | Beeld: BrunoPress