Erica Renkema schenkt in boek klare wijn over ex Sander van Betten

erica boek

‘Hij stond steeds in de bladen, maar verzekerde mij dat hij niet opnam als ze belden’

Vanaf vandaag ligt het boek Erica: de motor achter de Meilandjes in de winkels. En zoals beloofd, geeft madame Meiland in haar biografie een intiem kijkje in haar leven, haar relaties, en haar familie. Ook de ‘relatie’ met privé-detective Sander van Betten komt aan bod. Erica doet zelfs een shocking onthulling over haar ex.

Erica en Sander

In Chateau Meiland konden we dankzij een undercover-achtervolging van Maxime en Martien al een beetje meegenieten van de romance die leek op te bloeien tussen Erica en privé-detective Sander van Betten. Uiteindelijk liep het allemaal op niks uit, en de twee hebben de afgelopen weken in de media af en toe flink naar elkaar uitgehaald. In Erica’s biografie, die vanaf vandaag verkrijgbaar is, schenkt zij klare wijn over wat er nu wel én vooral niet is gebeurd tussen de twee.

Relatie of niet?

Eerder uitte Van Betten al zijn verbazing over de stelling dat er geen sprake was van een relatie. “Hoe weet hij (biograaf Jan Dijkgraaf, red.) dat? Hij lag tussen ons in zeker? Volgens mij heeft Erica zelf destijds iets anders verklaard, en ik heb stapels foto’s, video’s, honderden e-mails en WhatsApp-berichten waar een ander beeld uit blijkt.” Maar Erica kijkt er toch heel anders naar: “Als je zelfs nog nooit gezoend hebt, kun je moeilijk van een relatie spreken, toch? Dat doe je misschien als je 12 bent”, schrijft ze. En: “Je bent dan toch een soort gekkie als je dat een relatie noemt? Dat verwacht je toch niet van iemand met gezond verstand?”

Niets gebeurd

Erica legt namelijk precies uit hoe het zat tussen de twee. In de afleveringen van Chateau Meiland vertelde ze al dat zij en Van Betten niet hadden gezoend – tot grote teleurstelling bij Martien en Maxime. Dat ze samen een bed gedeeld hebben klopt wel, laat ze weten. Dat was bij het paasweekend op het chateau. “We hebben alleen een paar nachten bij elkaar in bed gelegen toen wij voor de afsluiting van de serie met vrienden en familie op het chateau waren, maar ook toen is er helemaal niks gebeurd”, vertelt ze. “We gingen in bed liggen, het licht ging uit, we hebben nog een beetje liggen kletsen en lachen, en toen was het: ‘Welterusten’.”

Publiciteit

Dat Van Betten nu regelmatig in de bladen verschijnt als ‘ex van’, schuurt dan ook nogal bij de Meiland-moeder. Zo vertelt Erica in haar boek: “Achteraf heb ik toch sterk het idee dat het hem allemaal vooral om de publiciteit te doen was. Hij stond steeds in de bladen en verzekerde mij dat-ie nooit opnam als ze belden. Jaja.”

Lees ook: Erica Meiland neemt het op voor dochter Maxime na kritiek op verhuizing

Bron: Erica: de motor achter de Meilandjes | Beeld: BrunoPress