Erica Renkema haalt hard uit naar ex: ‘Meneer houdt van aandacht’

De Meiland-matriarch neemt geen blad voor de mond

Er komt langzaamaan steeds meer informatie naar buiten over de relatie (of niet-relatie) tussen Erica Renkema en privédetective Sander van Betten. Hoewel we in Chateau Meiland al een klein blikje mochten werpen op de opbloeiende (en kortgekapte) romance tussen de twee, spreekt ze er nu openhartiger over dan ooit.

Erica bij Aran on Tour

Afgelopen week stapte Erica in de auto Aran Bade. Hij maakt voor RTL Boulevard het programma Aran on Tour – waarbij BN’ers bij hem in de auto stappen en hij ze het vuur aan de schenen mag leggen. Ook Erica ondervindt dit wanneer hij vraagt naar haar liefdesleven. “In het nieuwe boek komt natuurlijk ook jouw liefdesleven voorbij”, begint Aran. “Mijn liefdesleven, houd–”, wil Erica nog inbrengen, maar Aran vraagt direct door: “En Sander, de detective. Is dat nou een relatie geweest, of was het dating?”

Aandacht

Erica maakt korte metten met Sander van Betten. “Dat is alléén dating geweest, dat is géén relatie geweest, maar meneer Van Betten houdt van aandacht”, stelt ze. “Laat ik het daar maar op houden.” Maar toch doet ze nog een klein boekje open over haar soort-van ex: “Ik denk uiteindelijk ook dat dát toch de reden is geweest dat hij contact met mij heeft gezocht.” Ze deelt dat ze vermoedt dat de privédetective haar heeft opgezocht vanwege de populariteit en bekendheid van de serie Chateau Meiland. Erica zelf dacht daar in eerste instantie absoluut niet over na. “Ik heb dat niet opgemerkt, maar mensen om mij heen begonnen daar wel over”, vertelt ze. “Maar nu ik erop terugkijk denk ik toch wel dat dat zo gegaan is”, sluit ze haar relaas. Daarnaast komt dochter Maxime nog even voorbij in de aflevering. Zij bevestigt dat het met Sander ‘nooit meer wat wordt’.

Van Betten reageert

Eerder reageerde Van Betten al kritisch op fragmenten uit het aankomende boek van Erica Renkema. “Het lijkt erop dat ze mij voor de bus gooien om dat boek te verkopen.” Het enige wat er volgens de privédetective dan wel klopt aan de uitspraken van Dijkgraaf? Hij en Erica Renkema hebben inderdaad geen contact meer met elkaar. Maar over de rest van de informatie heeft hij geen goed woord over: “Haatzaaierij”, noemt hij het. Wat er nu precies volgens Erica tussen haar en Sander is gebeurd, moet eind deze week blijken. Dan komt het boek Erica: de motor achter de Meilandjes uit.

Lees ook: Erica Meiland neemt het op voor dochter Maxime na kritiek op verhuizing

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress