Erik de Vogel en Caroline de Bruijn vertellen over hun GTST-salaris

Volgens het stel is het salaris lager dan we denken

Wat zou Goede Tijden, Slechte Tijden zijn zonder Caroline de Bruijn en Erik de Vogel? Ook wel bekend als hun karakters Ludo en Janine. We kunnen de serie oprecht niet voorstellen zonder de twee acteurs. We zouden daarom denken dat ze gebakken zitten wanneer het op geld aankomt, maar het acteurskoppel onthult dat het helemaal niet zoveel verdient als men denkt.

Het koppel schittert al twintig jaar in de langslopende serie van Nederland.

Lager loon

Als je in Goede Tijden, Slechte Tijden speelt, herkent heel soapkijkend Nederland je. Je zou daarom denken dat acteurs en actrices die in de soap te zien zijn een leuk salaris verdienen. Toch liggen de lonen lager dan de meeste mensen vermoeden, zo onthullen Erik de Vogel en Caroline de Bruin tijdens de rijdende talkshow van Nu.nl, In de auto met, waarin een verslaggever met bekende Nederlanders rondrijdt in de auto.

Per aflevering betaald

De meeste acteurs verdienen een modaal salaris, aldus het stel. Omdat Erik en Caroline wel wat langer te zien zijn in de serie, verdienen ze wel iets meer dan dat, maar het is geen vetpot waarvan ze de rest van hun leven kunnen genieten. De nieuwsgierige aagjes onder ons worden helaas teleurgesteld wanneer de vraag: hoeveel verdienen jullie per aflevering? wordt gesteld. “Daar mogen we nooit iets over zeggen”, vertelt Erik. “Maar het is onder de Balkenende-norm”, grapt hij. Wel onthult Caroline dat ze per aflevering betaald krijgen. “We draaien er vijf per week, dus dat is niet meer uit elkaar te rafelen”, vertelt ze er nog over. Oftewel: het is lastig om te zeggen hoeveel ze precies krijgt per aflevering.

Lees ook: Wat een beauty! Zó ziet de echte dochter van GTST-stel ‘Ludo en Janine’ er nu uit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Nu | Beeld: Hollandse Hoogte, Patrick Harderwijk