Kijkers diep onder de indruk van Esmee in ‘Je Zal Het Maar Hebben’

Niets dan lof voor veertienjarige Esmee uit JZHMH

In Je Zal Het Maar Hebben worden jongeren gevolgd die kampen met een zeldzame ziekte of aandoening. Gisteravond ging het achttiende seizoen van start, waarin onder andere de veertienjarig Esmee haar verhaal deed. Zij heeft een gezichtsaandoening, waardoor haar gelaat ernstig vervormd is. Kijkers van het programma raakten niet uitgepraat over het dappere meisje en op Twitter regent het lovende woorden.

Kijkers zijn diep geraakt door het moedige verhaal.

AVN

Esmee heeft Arterio Veneuze Malformatie (AVN). Door het ontbreken van haarvaten ontstaat er een enorme druk in haar aders en slagaders. Haar gezicht is hierdoor vervormd en extreem gevoelig voor bloedingen. Deze bloedingen kunnen heel gevaarlijk zijn. Wanneer Esmee een wondje heeft op haar gezicht, moet het zo snel mogelijk gedicht worden. Anders bestaat de kans dat ze te veel bloed verliest en in shock raakt. Daarom is de moeder van Esmee in zulke gevallen zo snel mogelijk bij haar.

Normale tiener

Vlak voor de aflevering op tv werd uitgezonden, zat Esmee samen met Je Zal Het Maar Hebben-presentator Jurre Geluk aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. Daar vertelt ze dat ze met het programma heeft meegedaan omdat ze duidelijk wil maken wat ze precies heeft. ”En omdat ik gewoon een meisje net als alle andere meisjes ben.”

Reacties

Haar moeder vertelt iets minder blij te zijn met haar dochters deelname aan het programma. Ze is bang voor nare reacties en wil haar beschermen tegen getreiter op sociale media. Gelukkig is dit absoluut niet het geval. Na de uitzending laten veel mensen via Twitter weten diep onder de indruk te zijn van het viertienjarige meisje en haar verhaal. Kijkers vinden het prachtig om te zien hoe positief ze in het leven staat, ondanks de ellendige aandoening.

Bekijk deze aflevering van Je Zal Het Maar Hebben hier terug.

Lees ook: SGP-leider Kees van der Staaij reageert bij Jinek op Nashville-verklaring

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: BNNVARA | Beeld: Videostill