Estavana Polman: ‘Damián is een geweldige bonuszoon’

Estavana

De handbalster krijgt tijdens haar revalidatie veel motivatie door haar kinderen

Het is een moeilijke periode voor Estavana Polman. De handbalster scheurde begin augustus haar kruisband in de rechterknie, een blessure die zo’n negen maanden kan duren. Dat betekent dan ook dat ze het EK handbal helaas moet missen. Erg vervelend, maar gelukkig heeft ze veel steun aan haar vriend Rafael van der Vaart, hun 3-jarige dochter Jesslyn en haar 14-jarige ‘bonuszoon’ Damián, zo vertelt ze aan De Telegraaf

Voor de kinderen

“Zij zijn de grootste motivators die ik me kan wensen”, vertelt Estavana. “Die kleine meid riep telkens: ‘Mama, pak je benen.’ Daarmee bedoelde ze dan mijn krukken, toen ik die nog nodig had. Heerlijk toch?” De blondine realiseerde zich op zulke momenten dat ze voor de kinderen zo snel mogelijk weer moest kunnen lopen. “Dat was mijn eerste doel en zo maak je elke keer weer nieuwe doelen.”

Hulp

Met een tienerjongen en een peuter in huis, kan het soms best chaotisch zijn. Gelukkig staat Estavana er niet alleen voor. Ex-voetballer Rafael helpt zijn ‘Es’ waar hij maar kan. “Je moet het allemaal goed plannen met een gezin, maar het gaat goed”, vertelt de handbalster. “Rafael is er ook en we hebben geweldige ouders en schoonouders, die altijd voor ons klaarstaan.”

Geweldige bonuszoon

Onlangs kwam er nog een zielenpootje bij in het huishouden van Rafael en Estavana. Damián, die sinds een aantal maanden bij zijn vader en vriendin in Denemarken woont, liep een kleine blessure op tijdens het voetballen. Op veel medelijden kon hij echter niet rekenen, vertelt Estavana. “Raf zei dat hij moest ophouden met zeuren en even naast zich op de bank moest kijken, waar ik lag met een blessure die negen maanden duurt. Het is wel bijzonder om te zien dat je als 14-jarige niet doorhebt wat zo’n blessure inhoudt. Als hij dat zo hoort, zie je dat hij er wel over gaat nadenken. Dat vind ik dan mooi, hij is een geweldige bonuszoon.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Estavana Polman (@estavana)

Lees ook: Dochtertje Estavana Polman door het dolle na eerste winst handbalsters

Bron: De Telegraaf | Beeld: Videostill