Leuk om te weten: dít eten de leden van het Britse koningshuis altijd met kerst


Geef maar toe: je was hier stiekem ook nieuwsgierig naar

Veel mensen zijn alweer bezig met de eerste kerstvoorbereidingen. Kerstmis is immers ‘the most wonderful time of the year’. Sommige mensen voorzien het huis alvast van kerstversiering, anderen maken zelf hun kerstkaarten en weer anderen plannen alvast wat er tijdens de feestdagen op het menu komt te staan. Eten is altijd weer belangrijk tijdens de gezellige dagen en dat is niet anders voor het Britse koningshuis.

Het eten kinkt erg lekker.

Tradities
Dat de Britten van tradities houden moge duidelijk zijn. Zo zitten de vrouwen bij een formeel evenement al jarenlang op een bepaalde manier; ze mogen enkel de knieën of enkels kruisen. Ook wanneer het op hun kerstdiner wijken ze niet af van hun tradities. De Britten zouden naar verluidt al jarenlang hetzelfde eten tijdens hun kerstdiner.

De lunch
Darren McGrady, de voormalig kok van de Britse Royals, onthult wat de Royals graag eten. “Ze doen niet aan ham, gewoon traditionele kalkoen. We maakten drie kalkoenen klaar voor de koningin, één voor de kinderen in de kinderkamer en nog een paar voor de 100+ mensen die in dienst zijn, zodat iedereen een kerstlunch had.” De chef onthult dat de kalkoen altijd was gevuld met ui, salie en kastanje. Als bijgerechten bereidde hij altijd aardappelpuree, spruiten, pastinaak en gebakken aardappelen. De Royals sloten hun lunch vervolgens altijd af met Christmas pudding.

Activiteiten
Na de lunch nam iedereen steevast een frisse neus en maakten ze een wandeling op het landgoed. Vervolgens doet de familie zich tegoed aan een afternoon tea en luisteren ze naar de toespraak van koningin Elizabeth. Als avondeten staat een buffet op het menu. Harrods verzorgt de foie gras en route en ook komt er een hele Stilton kaas (met port) op tafel te staan. Ook is er ’s avonds weer kalkoen, maar is er ook plek voor ham.

Het eten van de Royals lijkt ons ook wel wat!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Beau Monde | Beeld: Instagram Kenstington Palace