Haal de vlag van zolder: 65e editie Eurovisiesongfestival toch met publiek

Het Eurovisiesongfestival heeft straks publiek op de tribune

Het Eurovisiesongfestival werd vorig jaar geannuleerd door corona, maar dit jaar ziet het er rooskleurig uit voor alle fans. Vandaag kwam namelijk het heugelijke nieuws naar buiten dat we in mei alsnog kunnen rekenen op het festival. Met alle 39 landen én publiek. 

Met publiek

Eindelijk is de kogel door de Rotterdamse kerk, en mogen we live kijken naar het Eurovisiesongfestival. Het festival wordt dit jaar in Ahoy Rotterdam gehouden en dat wil je als echte fan uiteraard niet missen. Gelukkig heeft het kabinet besloten om er een proef van te maken, om te onderzoeken of grotere evenementen weer op een veilige en verantwoorde manier plaats kunnen vinden. Naast het Eurovisiesongfestival, gaan ze binnenkort ook testen met onder andere het musea, theaters, sportlocaties, casino’s en de dierentuin.

Vertrouwen

“Dat we nu de mogelijkheid krijgen om het draaiboek voor een Eurovisie Songfestival mét publiek weer open te slaan is iets waar we alleen maar van konden dromen. We zijn het kabinet en Fieldlab Evenementen dankbaar voor dit perspectief en het vertrouwen dat ze ons hierin geven”, zegt uitvoerende producent Sietse Bakker. Hierbij wordt de gezondheid van de artiesten, crew en publiek prioriteit.

Jeangu Macrooy

Dit jaar is de 65e editie van het Eurovisiesongfestival. Het is aan Jeangu Macrooy met het nummer ‘Bird of a New Age‘ om de titel hoog te houden. Twee jaar geleden won ‘onze’ Duncan Laurence met ‘Arcade’. De presentatie zal verzorgd worden door Edsilia Rombley, Chantal Janzen, Jan Smit en Nikkie de Jager. Binnenkort komt er meer duidelijkheid over de wijze waarop publiek kan worden ontvangen en hoe de kaartverkoop zal plaatsvinden. Dus, zoals teach-in zingt: ‘Tikke tak gingen uren, hoelang zou ‘t duren?’ Wij hebben er zin in!

Lees ook: Zet de popcorn maar klaar: deze titels verschijnen in april op Netflix

Bron: RTL Boulevard, Songfestival | Beeld: BrunoPress