Eva Jinek openhartig over moederschap: ‘Er is niets zo bijzonder als het krijgen van een baby’


Het moederschap bevalt Eva heel goed

Het zwangerschapsverlof van Eva Jinek zit er bijna op; in het nieuwe jaar start ze weer met het presenteren van haar talkshow. De presentatrice wil op een bijzondere manier de dagen aftellen tot ze weer aan het werk mag en beantwoordt daarom elke dag een vraag die haar volgers haar hebben gestuurd. De eerste vraag is er meteen eentje waar velen benieuwd naar zijn: hoe bevalt het moederschap?

Eva glundert als ze over haar zoontje praat.

Moederschap

De kersverse moeder praat vol lof over het moederschap. Zo deelt ze dat het haar ontzettend goed bevalt. “Ik denk dat er niets zo bijzonder is als het krijgen van een baby”, vertelt de 40-jarige blondine. “In mijn hele leven is dit het meest bijzondere wat ik ooit heb meegemaakt”, vervolgt ze. Eva geniet met volle teugen van het moederschap, maar toch valt het haar wel zwaar. “Het is heel intensief, het is heel overweldigend ook. Een baby is alomvattend en ook alomvattend qua liefde.” Tevens kan de presentatrice er niet over uit hoe ontzettend schattig haar zoontje is. “Ik wil hem gewoon opeten, zo schattig is-ie. Hij ruikt ook zo lekker.”

Werken

Eva liet al weten erg uit te kijken om weer aan het werk te gaan, maar deelt ook dat ze het lastig vindt om haar kleine ventje thuis te laten. “Ik zeg eerlijk dat ik het ook wel pittig vind om mijn baby thuis te laten.” Eva prijst zich echter gelukkig, dat ze Pax met een gerust hart bij zijn vader kan laten. “Gelukkig is zijn vader thuis in de eerste periode, maar ik vind het wel moeilijk.” 

Persoonlijkheid

Tevens grapt de blondine dat ze minder enthousiast is over borstvoeding: “Daar wil ik nog wel het een en ander over kwijt. Dat is echt heel moeilijk, maar dat is gelukkig ook wel gelukt”, lacht ze. Eva sluit af met de boodschap dat ze dolblij is met Pax en uitkijkt naar wat de toekomst zal brengen. “Het moederschap bevalt me heel erg goed. Ik ben dolgelukkig dat Pax er is en waar ik het meest naar uitkijk is om te zien wat voor persoon hij wordt. Nu kan ik al zien wat hij grappig vindt, dus hij heeft humor en dat begint al te groeien. Dat vind ik zo leuk om te zien dus ik ben zo benieuwd wat voor jongetje en wat voor man hij later wordt. Daar kijk ik echt naar uit.

Foto’s

Hoewel Eva openhartig is over het moederschap, kiest ze ervoor geen herkenbare foto’s van haar zoontje te delen op social media. In september deelde Eva een foto van haar zoontje op Instagram, maar daarop was alleen het oortje van haar pasgeboren kindje te zien. En dat is ook het enige wat we zullen zien. Zo deelde Eva zaterdag met de Telegraaf. “Natuurlijk loop ik over van trots. Ik zou niks liever willen dan met de hele wereld delen hoe mooi hij is. Op mijn telefoon staan wel 50.000 foto’s van Paxie. Maar het is niet aan mij om die te tonen.” De presentatrice laat weten dat het háár keuze was om in de openbaarheid te treden, maar dat dit (nog) niet de keuze is van Pax. Eva wil dat haar zoon later zelf de keus krijgt of hij zijn gezicht wil laten zien. “Ondertussen spam ik ter compensatie mijn familie en vrienden extra met talloze foto’s van hem”, grapt ze.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Hij is er, het beste dat ons kon overkomen: Pax Valentijn Van der Voorn, 6-9-2018. #jinekbaby

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op

Lees ook: Zo ziet de vriend van Eva Jinek eruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Instagram Eva Jinek, Nu | Beeld: videostill