Ex-militair bedreigde prinses Amalia met de dood: ‘Mijn haat richting jou wordt steeds groter’

Amalia

De ex-militair stuurde hatelijke berichten naar de kroonprinses

De berichten die ex-militair Wouter G. uit Zwolle naar kroonprinses Amalia stuurde waren niet mis. Hij bedreigde de 16-jarige met de dood en donderdag vindt de eerste zitting in de zaak tegen de man uit Zwolle plaats.

Eerste zitting

De 31-jarige wordt ervan verdacht Amalia eerder dit jaar te hebben bedreigd. Vandaag vindt de eerste zitting plaats, waarbij de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld. De berichten die de verdachte naar prinses Amalia stuurden waren erg agressief van aard.

Bedreigingen

“Ja meisje, er is geen ontkomen aan” en “Mijn haat richting jou wordt steeds groter”, waren enkele berichten die hij op Instagram naar ‘haar’ stuurde. De verdachte stuurde de berichten naar een Instagram-fanaccount van de kroonprinses. De kans is groot dat de man niet doorhad dat het om een fanaccount ging.

Doodsbedreigingen

De man ging nog een stapje verder in zijn haatberichten. Zo stuurde hij dat hij ook op het koningsdagevenement aanwezig zou zijn (dat later werd afgelast door corona). Hij stuurde zelfs doodsbedreigingen. Zo zou hij een goede schoolvriend van Amalia wat aan willen doen. “Ik denk dat ik een slachtoffertje ga maken. Je weet al wie”, schreef de man.

Lees ook: De muzieksmaak van koning Willem-Alexander: ‘U2 kan ik niet uitzetten’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: RVD – Z.M. de Koning