Ex-vrouw van Phil Collins weigert zijn huis te verlaten en eist miljoenen

Collins

Nadat de muzikant erachter kwam dat zijn ex-vrouw in het geheim met een andere man getrouwd was, schopte hij haar het huis uit

Zanger en drummer Phil Collins (69) ligt flink overhoop met zijn ex-vrouw Orianne Cevey (46). Nadat zij hem dumpte via een appje en vervolgens in het geheim met een andere man was getrouwd, eiste de muzikant dat zij zijn villa in Miami zou verlaten. Zij woonde daar nog, terwijl het huis aan Collins toebehoort. Niet alleen weigert Cevey te vertrekken, óók eist ze nog een flinke som geld van de zanger. 

Recht op de helft

Cevey leidt momenteel een heerlijk leventje in de villa in Miami. Hier verblijft ze samen met haar kersverse echtgenoot Thomas Bates (31). Dat is nog niet alles, want via haar advocaten eist ze ook nog eens ruim 16,5 miljoen euro van de Genesis-zanger. Zij vindt dat zij hier recht op heeft, omdat dat de helft van de waarde van het huis is. Het juridische team van de muzikant ziet dit nét even anders, meldt The Sun. “Mevrouw doet het voorkomen alsof haar iets vreselijks is overkomen en ze daardoor recht op dit bedrag heeft. Dat is niet het geval. De heer Collins is eigenaar van dit huis, dus waarom zou ze recht hebben op de helft van de waarde?”

Woekerprijzen

Uit voorzorg worden alle memorabilia van de achtvoudig Grammy-winnaar weggehaald uit het huis, om te voorkomen dat Cevey deze voor woekerprijzen doorverkoopt. Zo gaat het om een platinum plaat voor Collins’ grootste hit ‘In The Air Tonight’ uit 1981 en een prijs voor ‘Against All Odds (Take A Look At Me Now)’ uit 1984.

Derde vrouw

Het is belangrijk om te vermelden dat Collins en Cevey niet meer getrouwd waren. De twee waren van 1999 tot 2008 getrouwd en hebben samen twee kinderen. Jaren later, in 2016, kwam het koppel weer samen. Ze hadden zelfs plannen om weer te trouwen.

Appje

Die trouwplannen, dat gaat ‘m niet meer worden. In juli liet Cevey aan Collins in een appje weten dat ze hem zou verlaten voor een andere man. “Ik heb iemand gevonden en wil kijken of ik weer gelukkig kan zijn”, was de trant van het berichtje. Nog geen maand later was de vrouw getrouwd. Dat hij is gedumpt via een appje, is opvallend. Jarenlang gingen er namelijk geruchten dat de muzikant zijn relatie met zijn toenmalige vrouw Jill Tavelman per fax had beëindigd. Collins heeft die geruchten echter altijd ontkend.

Lees ook: Frank en Rogier na knallende ruzie in relatietherapie

Bron: The Sun | Beeld: Brunopress/Startraks Photo