Experts stellen: zoveel kun je het beste uitgeven aan een moederdagcadeau

Zondag 12 mei is het weer zover

Een leuk cadeau bedenken voor je moeder om haar op Moederdag te schenken is best lastig. Je moeder gaf jou het leven, dus je wilt haar op z’n minst ook wat leuks teruggeven. Maar wat? Het vinden van het juiste moederdagcadeau begint bij het stellen van een budget, maar hoeveel geld reserveer je voor het geschenk?

Een echt concreet bedrag valt niet te noemen.

Waarde

Hoeveel je nu echt moet uitgeven aan een moederdagcadeau valt niet precies te zeggen, zo vertelt etiquette-expert Diane Gottsman van Protocol School of Texas aan Good Housekeeping. “Wat voor jou een goed budget is, kan voor een ander heel veel geld zijn”, zo verklaart de expert. Etiquette-expert Lisa Grotts voegt er nog aan toe dat geld niets te maken het met de waarde van het moederdagcadeau. “Hier geldt nog steeds: het gaat om het idee.”

Gemiddelde uitgaven

Een echte houvast hoeveel jij dan aan je moederdagcadeau moet uitgeven is er dus niet. Wel onderzocht de website Offers hoeveel mensen uitgeven aan moederdagcadeau’s. Het onderzoek werd gehouden onder duizend Amerikanen, hun uitgavenpatroon kan dus wel wat afwijken van de Nederlandse standaarden, maar het is desalniettemin altijd interessant om wat inzicht te krijgen in de uitgaven van anderen. Zo bleek dat de gemiddelde consument 60,16 dollar (ongeveer 53 euro) uitgeeft aan een moederdagcadeau. Het ging hierbij om cadeaus die mensen aan hun eigen moeder gaven.

Schoonmoeder

Moederdagcadeau’s worden niet alleen gegeven door de kinderen zelf, maar ook partners geven de moeder van hun kinderen cadeau’s voor Moederdag. Gemiddeld gaven partners 65,95 dollar (ongeveer 59 euro) uit aan een presentje. Ook schoondochters en schoonzoons vergeten hun schoonmoeder niet. Cadeautjes voor schoonmoeders waren gemiddeld 55,72 dollar waard, wat ongeveer 50 euro kost is.

Lees ook: 25-jarige Tommy heeft al een kind én een kleinkind

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels