Fajah Lourens deelt: ‘Een gelukkig leven zit niet in dat perfecte lijf’

Hier kunnen we een voorbeeld aannemen

Fajah Lourens heeft opnieuw een boek uitgebracht: De Cellulite Guide. De fitnessgoeroe wist met haar boeken Killerbody dieet en My Killer Body Motivation velen te motiveren en te helpen om in shape te komen. Hoewel het fantastisch is om een ‘perfect lichaam’ te hebben, is dit niet hetgeen wat je gelukkig maakt in het leven. Zo deelt Fajah dat ze heeft geleerd hoe ontzettend belangrijk zelfacceptatie is.

Ook Fajah is weleens onzeker over haar lijf.

Zelfacceptatie

Door veel te trainen en te letten op haar voeding heeft Fajah een lichaam waar ze blij mee is, maar dat betekent niet dat ze niet haar onzekerheden heeft. In haar nieuwe boek De Cellulite Guide legt Fajah uiteraard uit hoe je cellulite kunt verminderen, maar de boodschap die ze met haar boek wil overbrengen is vooral om jezelf te accepteren. Zo kwam Fajah erachter dat geluk voornamelijk zit in zelfacceptatie en dat het niet draait om hoe perfect je eruitziet. “De key tot een gelukkig leven zit uiteindelijk niet in dat perfecte lijf”, deelt de 37-jarige met magazine Grazia. Ook geeft ze een belangrijk advies: “Wij vrouwen zouden meer moeten focussen op wat we mooi vinden aan onszelf en niet op alles wat minder goed is, want daar word je doodongelukkig van.”

Leven

De fitnessboeken-schrijfster houdt zich aan een gezonde levensstijl, maar daar houdt ze zich niet altijd heel strikt aan. “Ik zit nu in een fase van mijn leven dat ik niet altijd maar een strikt dieet wil volgen. Of al mijn wijntjes wil laten staan. Geluk zit niet in die billen zonder putjes.” Desalniettemin laat ze weten nu wel even op dieet te zijn. “Nu half Nederland weer op dieet gaat, vind ik het leuk om acht weken lang mee te doen, want ook ík heb cellulite als ik me niet aan mijn dieet houd, niet train en gevulde koeken eet.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een paar van jullie zijn nu 12 dagen bezig sommige net begonnen of moeten nog beginnen. Ben wel benieuwd hoeveel jullie zijn afgevallen tot nu?

Een bericht gedeeld door Faya Lourens (@fayaofficial) op

Lees ook: Michelle en Maarten wonen officieel samen!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Grazia, Nu | Beeld: videostill vlog Fajah Lourens