Fajah Lourens vertelt over haar lage GTST-salaris: ‘Ik verdiende op de kermis bij’

Fajah Lourens bekent in een interview dat haar GTST-salaris echt niet gelijk stond aan glitter en glamour

Je zou toch denken dat een goed gevulde bankrekening je tegemoet lacht wanneer je een rol binnensleept in Nederlands bekendste soap, maar het tegendeel blijkt toch waar te zijn. In een interview met Privé vertelt ex-Goede Tijden, Slechte Tijden-actrice Fajah Lourens dat GTST erg slecht betaalde.

Ze was nog maar 21 jaar oud toen ze een rol in de soap binnensleepte.

Salaris

“Het eerste jaar dat ik in Goede Tijden, Slechte Tijden zat, verdiende ik 1350 euro per maand”, klapt Fajah uit de school tegenover weekblad Privé. Fajah speelde een aantal jaar de rol van Yasmin Fuentes in de serie, maar ging er niet heel hard op vooruit. “Na drie jaar ging ik weg met 2000 euro. Dat is echt slecht.”

Rondkomen

Het was voor Fajah erg lastig om de eindjes aan elkaar te knopen. In het interview onthult de brunette dat ze probeerde wat bij te verdienen op de kermis, zo kreeg ze daar 800 euro betaald om handtekeningen uit te delen. Maar Fajah werd al snel op het matje geroepen. “Ik werd op de vingers getikt door de producent: ‘Ik wil niet dat je op een kermis staat, want je bent een ster.” Fajah, die niet op haar mondje was gevallen, antwoordde toen dat ze dan ook als een ster betaald wilde krijgen, maar dat zat er niet in. “Het is dat ik wat geld had geërfd van mijn vader, anders had ik niet rond kunnen komen van mijn GTST-salaris.”

Blij met de rol

Volgens de fitgoeroe was het gelukkig niet een en al kommer en kwel. “Aan de andere kant was dat het allemaal dubbel en dwars waard”, bekent ze. Ze noemt het zelfs een van de mooiste periodes in haar leven. “Ik was zo happy toen ik de rol kreeg en tegelijkertijd vond ik het zo jammer dat mijn vader niet meer leefde en dat ik het hem niet kon vertellen… In groep acht riep ik al: wacht maar tot ik in GTST zit. Dat is me gelukt.

Lees ook: Erik de Vogel en Caroline de Bruijn vertellen over hun GTST-salaris

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Show | Beeld: Hollandse Hoogte