Fajah Lourens vertelt over dood neefje Elfin: “Ik begon heel hard te schreeuwen”

‘Shai heeft alles gezien, maar heeft er nooit meer over willen praten’

Fajah Lourens vertelt in het programma ‘Van Der Vorst Ziet Sterren‘ over de moeilijke periode die zij doormaakte toen haar neefje Elfin vorig jaar bij een tragisch familiedrama om het leven kwam.

‘Hij heeft Elfin uit het raam gegooid’
Fajah was in de buurt met haar zoontje toen haar zusje haar belde. De ex van haar zusje, Thomas, was op dat moment in het huis van zijn moeder. De elf maanden oude Elfin was daar op dat moment ook. Thomas heeft een handgranaat in zijn handen, en als dan zijn ex binnenkomt draait hij helemaal door. Het zusje van Fajah wist te ontsnappen en belde snel haar zus. Toen Fajah bijna bij het huis was belde haar zusje opnieuw; “Hij heeft Elfin uit het raam gegooid.” Ondanks het feit dat haar zoontje bij haar was, werd ze helemaal gek: “Ik begon keihard te schreeuwen terwijl Shai me vroeg: ‘is Elfin dood mam?'”

‘Ik heb helemaal niets gezien man’
Op het moment dat Fajah de straat in loopt ziet ze Thomas en Elfin op straat liggen; Elfin was dood en Thomas was nog in leven. Haar zoontje Shai heeft alles gezien en is achter een auto gaan zitten. Hij wilde er daarna nooit meer over praten en ontkent dat hij iets gezien heeft: “Hoe kom je daar toch bij mam, waarom wil je het daar steeds over hebben, ik heb helemaal niets gezien.” Voor zijn dood woonden Elfin en Fajah’s zusje bij haar in huis, omdat de situatie niet goed was. Voor die tijd is ze heel dankbaar, want waar ze het voorheen zo druk had dat ze haar neefje amper zag, zag ze hem in die maanden elke dag.

Vergeven
Ondanks het feit dat het een verschrikkelijke gebeurtenis is geweest, blijven Fajah en haar familie positief in het leven staan. Iets wat volgens haarzelf grotendeels te danken is aan hun opvoeding: “Mijn moeder is zo vergevingsgezind. Ik denk dat het belangrijk is voor ons om Thomas, die zichzelf ook heeft vermoord, ook te vergeven. Het was gewoon een heel zielig figuur die ontzettend in de knoop zat met zichzelf en geen andere uitweg meer zag.”

De opnames voor ‘Van Der Vorst Ziet Sterren’ werden gemaakt voordat het verdrietige nieuws bekend werd dat Daniël, de vader van haar zoontje Shai, is overleden aan de gevolgen van een hersenvliesontsteking.

Bron: Van Der Vorst Ziet Sterren | Beeld: videostill