Familie Jellies uit Een Huis Vol vindt emigratie emotioneel proces

Jellies

‘Uiteindelijk is elke stap die we maken voor de toekomst van onze kinderen’

Het is een spannende tijd voor de familie Jellies uit Een Huis Vol. Het gezin pakt binnenkort namelijk hun biezen en gaat emigreren naar het zonnige Spanje. En dat deze grote verandering een impact heeft op de emoties van het gezin, dat is een ding wat zeker is. 

Bezichtigingen

Vader Johan en moeder Janneke zijn op dit moment druk op zoek naar een huis in Spanje. Zo schreef Janneke afgelopen week op Instagram dat ze een bezichtiging hebben gehad. “Vanmorgen hadden we weer een bezichtiging waar we nog even goed over na moeten denken. We zijn ook nog bij schooltjes wezen kijken waar eventueel straks de kinderen dan naar toe zouden kunnen. Een heel gemoedelijk schooltje met maar zes leerlingen en twee juffrouwen.”

Niet makkelijk

Maar dat plannen om te emigreren niet zonder slag of stoot gaan, daar is Janneke ook heel duidelijk in. “De hele tijd toch de gedachte of wij onze kinderen hier gelukkig zien worden. Wij zijn al verliefd op een grote boerderij waar heel veel mogelijkheden zijn. En Johan kijkt zakelijk en ik heb één ding en dat is onze kinderen gelukkig zien worden.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fam jelies (@famjelies)

Verdeelde reacties

Hoewel het gezin steeds meer zin krijgt om te emigreren naar Spanje, was dat in het begin niet het geval. Zo liet de familie al eerder weten dat niet iedereen van het gezin zat te popelen om naar Spanje te gaan. “De reacties onder onze kids zijn verdeeld. Met de oudsten hebben we eerst goed gepraat en de negatieve en positieve dingen tegenover elkaar gezet. Om zo een balans te krijgen. Uiteindelijk is elke stap die we maken voor de toekomst van onze kinderen.”

Lees ook: Wordt dit de nieuwe manager van de maand in Een Jaar Van Je Leven?

Bron: Vriendin | Beeld: Videostill Een Huis Vol