‘De Tokkies’ doen hun verhaal: ‘De grootste wens van mijn moeder is haar naam zuiveren’

“We willen onze naam zuiveren”

Hun familienaam werd zelfs opgenomen in de Dikke van Dale: De Tokkies. Het roept bij velen van ons sentimentele gevoelens op, want helaas hebben we al lange tijd niets meer van de familie gehoord. Maar, zo liet de familie Ruijmgaart-Tokkie aan Shownieuws weten, daar komt als het goed is binnenkort verandering in. 

Dankzij het tv-programma De Tokkies werd de familie in 2003 razend populair.

Het gaat niet goed
Nu we een aantal jaren verder zijn, en de familie al meerdere jaren niet meer in de media verscheen, zijn we natuurlijk erg benieuwd: hoe gaat het nu met ze? Uit een interview met Shownieuws blijkt het niet goed te gaan met de familieleden. “Met mijn ouders gaat het totaal niet goed”, vertelt de dochter van Hannah Tokkie en Gerrie Ruijmgaart aan Shownieuws.

Synoniem voor asociaal
“Met mijn vader gaat het slecht vanwege zijn keelkanker en met mijn moeder gaat het lichamelijk en geestelijk ook slecht.” Vader Gerrie heeft een zeer hese stem overgehouden aan alle bestralingen die hij moest ondergaan en moeder Hannah heeft vooral erg veel verdriet om de slechte naam die de familie heeft gekregen. Naar aanleiding van het tv-programma is ‘Tokkie’ synoniem voor asociaal geworden. “Ik vind het heel erg dat mijn naam in de Van Dale staat, ik kan het niet begrijpen”, zegt moeder Hannah in tranen.

Burenruzietje
Het begon allemaal in 2003, toen er een documentaire over de familie werd gemaakt naar aanleiding van een burenruzie waarbij wapens en brandbommen waren gebruikt. Volgens vader Gerrie was het ‘een geëscaleerd burenruzietje’. Nederland was verkocht, een realityshow en zelfs een kersthit volgden al snel. Maar of al die media-aandacht de familie goed heeft gedaan? Als we de familie zelf mogen geloven is hun reputatie hierdoor behoorlijk geschaad.

Schulden
Niet alleen dit gezin, maar de héle familie lijdt eronder. Hun dochter legt uit: “Veel mensen denken dat wij ook tokkies zíjn. We hebben heel grote problemen gekregen met de andere kanten van onze familie. Ze zeggen dat wij hun naam ten schande hebben gemaakt. Ze hebben er last van en hun kinderen worden in elkaar geslagen.” Op subsidies hoeven de zieke Hannah en Gerrie niet te rekenen. “Geen instantie wil hen geld geven, omdat ze ‘de Tokkies’ zijn. Wij moeten onze ouders onderhouden.” Ook zou de familie inmiddels 75.000 euro in de min staan.

Terug op tv
Het enige wat de familie nu nog zou willen? Hun naam zuiveren. Het wordt door het gezin als een noodzaak gezien om een ‘comeback’ op tv te maken. “Omdat mijn ouders geen geld hebben, is het de bedoeling dat we weer gaan optreden. We zijn geen zangers of zangeressen, maar we gaan het gewoon doen en kijken waar het ons brengt.”

Bekijk hier het hele interview:

Lees ook: Vrouw neemt op bizarre manier wraak op bonkende ‘zwaarlijvige’ buurvrouw in ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Shownieuws | Beeld: videostill