Arm gezin uit ‘Steenrijk, Straatarm’ raakt kijkers diep

Veltman

‘Wat zit het sommige mensen echt verschrikkelijk tegen’

Wederom waren veel kijkers ontroerd door een aflevering van Steenrijk, Straatarmwaarin het Drentse gezin Veltman een weekje ruilde met de Vlaams-Iraanse Atoessa. Na veel tegenslagen was het weekje Monaco de Veltmannetjes door kijkers zeer gegund.

Familie Veltman

De Drentse familie Veltman weet veel kijkers te ontroeren met hun heftige verhaal. Het gezin van Ada, Hans en Ashley woont net buiten Emmen. Hoewel het er altijd een gezellige boel lijkt, gaat er heel wat verdriet schuil achter de vrolijke familie. Hans en Ada hebben beide een slechte gezondheid. De verloofde van Ashley, Ezra, lijdt ook aan twee ziektes. Daarbij komt kijken dat Hans twee van zijn drie kinderen is verloren. De geldproblemen waar het gezin mee te kampen heeft, maakt het er allemaal niet makkelijker op.

Naar Monaco

Kijkers gunnen de familie Veltman dan ook zeker een weekje Monaco. Daar mogen ze in de luxe villa van Atoessa – eigenaresse van een cateringbedrijf voor private jets – verblijven en krijgen ze een weekbudget van maar liefst 3000 euro. Maar dat is nog niet alles, zo mag de familie een rondvlucht maken in een helikopter en een rondje door de straten van Zuid-Frankrijk rijden in een knalrode Ferrari.

Vol liefde

Maar waar de Veltmannetjes vooral veel bewondering mee oogsten, is hun doorzettingsvermogen. Ondanks dat ze tegenslag na tegenslag te verwerken krijgen, blijft het gezin optimistisch en liefdevol. Veel kijkers leefden daarom volop mee met het gezin.

Lees ook: 7 makkelijke manieren om snel geld te sparen

Bron: RTL Boulevard | Beeld: videostill