Fans woedend op Gerard Joling na het delen van foto: ‘Dat arme beestje, dit is niet oké!’

Gerard Joling

De foto van Gerard Joling werd hem niet in dank afgenomen

Zanger Gerard Joling geniet momenteel van een vakantie op Curaçao waar hij onder andere een bezoek heeft gebracht aan een zogenaamde struisvogelboerderij. Hij plaatste een foto van zijn bezoek op Facebook met de intentie een leuk kiekje te delen, maar haalde hiermee de woede van zijn fans en volgers op de hals. 

Fans vinden dat Gerard zich schuldig maakt aan dierenmishandeling.

‘Om te gieren’
Op de omstreden foto is Geer te zien terwijl hij op de rug van een struisvogel van de Ostrich Farm zit. Voor ‘stabiliteit’ houdt de Topper zich stevig vast aan de vleugels van het dier, dat wat paniekerig uit de ogen kijkt. “Leuke circusact, het is toch om te gieren ? #gerardjoling #curacao“, schrijft Joling bij de foto. Op Instagram en Facebook kwamen binnen enkele minuten honderden boze reacties binnen die het kiekje niet konden waarderen. “Dit is echt niet leuk voor dat arme beestje” en “Ik vind je geweldig, maar dit is geen geweldige actie” en “Gerard, ga met je dikke kont van dat beest af.”

Helemaal in paniek
Reageerders die de struisvogelboerderij ook al eens bezochten laten weten dat de dieren een zak over hun kop krijgen. “Van deze actie raken ze helemaal in paniek. Dit is zeker niet oké.” De verzorgers raden normaliter af op de rug van de struisvogels te gaan zitten, maar laten het toe als een toerist er specifiek om vraagt. Wat vind jij van de foto van Gerard, een ‘leuke circusact’ of grenzend aan dierenmishandeling? Laat het ons weten in de reacties.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Videostill