Bizar: Eindhovens Studenten Corps organiseert vrouwonvriendelijk feest: ‘De wil van de vrouw doet er #nietoo’

studentenvereniging Eindhovens

Geen subsidie meer voor het Eindhovens Studenten Corps

Weer een studentenvereniging die de subsidie in mag leveren. Dit keer is het de beurt aan het Eindhovens Studenten Corps. Ze organiseerden een carnavalsfeest met een wel heel bizar thema. Inmiddels is het feest afgelast, maar daardoor is de subsidie niet meer te redden.

Het dispuutsfeest had het thema: ‘De wil van de vrouw doet er #nietoo’.

Het zwakkere geslacht
Niet enkel de titel van het feest doet veel stof opwaaien, ook de tekst die bij het evenement stond was schrikbarend. Zo staat daar onder andere dat ‘drie op de vier vrouwen zich vandaag de dag weleens aangerand voelt’ en dat het dispuut Aleph dat ‘natuurlijk schitterend’ vindt. Ze verwijzen ook naar vrouwen als ‘het zwakkere geslacht’ en ze vertellen dat vrouwen tijdens carnaval geen zeggenschap hebben over hun eigen lichaam.

Geschorst
Het dispuut heeft het Facebookevenement inmiddels verwijderd, maar in de tijd van de smartphones is een screenshot snel gemaakt en die circuleren nog volop op de social media-kanalen. Het dispuut in kwestie is inmiddels geschorst en mag geen activiteiten meer ondernemen. In een verklaring laat het Eindhovens Studenten Corps weten: “De vereniging is bijzonder ontstemd over de gang van zaken en stelt met klem dat een dergelijk thema niets te maken heeft met de normen en waarden waar het Eindhovens Studenten Corps voor staat”.

Lees hier de schokkende tekst:

 

Lees ook: Sander Schimmelpenninck maakt knullige opmerking bij DWDD over studentencorps: ‘Het is eigenlijk niet elitair genoeg meer’

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NOS | Beeld: Facebook