Ferry Doedens reageert op plotseling overlijden Dave Mantel


Ferry Doedens is gechoqueerd door de dood van zijn oud-tegenspeler

Afgelopen zaterdag overleed acteur Dave Mantel plotseling op 37-jarige leeftijd. Hij werd bekend door zijn rol als Menno Kuiper in Goede Tijden Slechte Tijden. In de soap trouwde Menno met Lucas Sanders, dit was het eerste homohuwelijk in een Nederlandse soap. Ferry Doedens, die de rol van Lucas nog steeds vertolkt, reageert gechoqueerd op de dood van zijn oud-tegenspeler.

Dave’s overlijden kwam erg onverwacht.

“Woorden schieten tekort”

Ferry zet een foto op Instagram als eerbetoon aan Dave. Hij schrijft: ‘Lieve Dave, woorden schieten tekort en ik kan het nog niet geloven. Twee jaar lang hebben we intens met elkaar samengewerkt met liefde maar soms konden we elkaar in de haren vliegen. We hebben fantastische dingen mogen spelen in GTST en in The Bodyguard en daar ben ik je dankbaar voor. Ook al spraken we elkaar niet vaak meer, het blijft bizar. Maak ze gek daarboven.’

Aangeslagen

Het AD belt met Ferry Doedens, die erg aangeslagen klinkt. “Ik zag hem laatst nog in een koffiezaakje. Hij zei dat het beter met hem ging.” Ferry kijkt met plezier terug op de samenwerking met Dave. Ze moesten erg close samenwerken en werden daarom ook vrienden, hoewel ze elkaar de laatste tijd minder spraken. Na GTST speelden de twee ook nog samen in The Bodyguard.

Overlijden

Zaterdag 1 december stierf Dave Mantel aan een natuurlijke dood. Hij kwakkelde al een tijdje met zijn gezondheid. Daarom werd hij geopereerd aan zijn galblaas, na negen maanden ziek te zijn geweest. Helaas overleed hij op 37-jarige leeftijd in zijn slaap.

Bron: AD | Beeld: Patrick Harderwijk, Hollandse Hoogte