Film in de maak over leven Robbie Williams

‘Robbie was gewoon een normale knul die zijn dromen volgde’

Na het succes van biografische muziekfilms zoals Bohemian Rhapsody en Rocketman was het wachten op de volgende ‘biopic’. Die komt er: Robbie Williams krijgt een film over zijn leven.

Film over leven Robbie Williams

Heel veel is er nog niet bekend over de film over het leven van Williams, maar de eerste informatie hebben we al wel. Zo is regisseur Michael Gracey bij het project betrokken. Hij had eerder de leiding over de musicalfilm The Greatest Showman. Nu duikt hij dus opnieuw in de muziek, maar dan via het leven van zanger Robbie Williams. Naar eigen zeggen voert de regisseur ‘al jaren’ gesprekken met Williams over een film als dit. Een titel hebben we ook al: Better Man, naar een nummer van Robbie Williams.

Film wordt ‘anders’

Ook laat Gracey weten dat de film ‘anders’ zal zijn dan vergelijkbare films als Bohemian Rhapsody over Queen en Rocketman over Elton John. “Freddie Mercury en Elton John waren van zichzelf al muzikalen genieën. Robbie niet. Hij was gewoon een normale jongen die zijn dromen volgde, hoewel hij niet per se de beste zanger of danser is.” De film volgt waarschijnlijk het verhaal van Williams vanaf zijn activiteiten met boyband Take That vanaf 1990. Hier ging hij met flink wat kabaal weg en hij kampte onder andere met verslavingen aan drank en drugs. Vervolgens heeft hij een succesvolle solo-carrière gehad, en in 2010 gaf hij Take That een tweede kans.

Volop mysterie

Meer informatie over de film wordt nog geheim gehouden. Wel is duidelijk dat de productie aankomende zomer moet beginnen. Een releasedatum is nog niet bekend. Ook weten we nog niet wie de rol van de Britse zanger op zich zal nemen. Ook regisseur Gracey houdt hierover zijn lippen stevig op elkaar.

Lees ook: Robbie Williams klinkt in dit fragment als een rasechte Amsterdammer

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill YouTube, The Graham Norton Show