Blijven of scheiden: dit gebeurde er tijdens de grote finale van MAFS

Antoine en Jeroen

Ook Antoine en Jeroen leken op het eerste gezicht goed gematcht. De twee waren dolblij toen ze elkaar bij het altaar zagen en beleefden een prachtige trouwdag. Tijdens hun huwelijksreis in het zonovergoten Marbella tasten de twee elkaar voorzichtig af. Het gaat goed tussen hen, al komen wel wat verschillen in hun karakters aan het licht. Hoewel er wel lichte twijfels zijn ontstaan over hun huwelijk, beginnen de heren zonder grote problemen aan hun samenwoonperiode. Antoine en Jeroen hebben het gezellig met elkaar, maar het is onduidelijk of er echte liefde is ontstaan. Tot aan het eindgesprek blijft het dan ook onduidelijk wat de mannen besluiten. Helaas houdt ook dit huwelijk geen stand. Antoine neemt als eerste het woord: “We hebben beiden behoefte aan controle, maar we gaan elk anders met de situatie om zodra de controle ons ontnomen wordt. Ik ga vol overgave de situatie aan, waarbij jij een aantal stappen terug doet en de situatie van een afstand gaat bekijken of zelfs anders gaat handelen. Daardoor lijkt het soms in mijn ogen dat je A zegt en B doet. Ik zou ons huwelijk willen omzetten in een vriendschap.” Daar kan Jeroen zich wel in vinden. “Lieve Antoine, je bent een bijzonder mens. Ik ben blij dat ik jou bij het altaar heb mogen leren kennen.” De heren gaan niet als partners, maar wel als goede vrienden uit elkaar.

José en Ferry

José en Ferry zijn onder kijkers het populairste koppel van dit seizoen. De twee leken voor elkaar gemaakt en tijdens hun trouwdag zag het eruit alsof ze elkaar al jaren kenden. Ook met de chemie zit het wel goed, want de twee kussen erop los tijdens de fotoshoot. Ferry en José beleven een mooie huwelijksreis in Noorwegen en hebben veel plezier met elkaar. Maar daar slaan de twijfels bij José toe. Ze laat weten nog geen ‘kriebels’  te voelen voor Ferry. Extra lastig, omdat Ferry José wel helemaal ziet zitten. Toch geven de twee hun liefde nog steeds een kans en gaan ze volledig voor hun huwelijk. Het stel gaat samenwonen en daar groeien Ferry en José dichter naar elkaar toe. Hoewel ze nog niet vol overtuiging voor elkaar kiezen, besluiten ze wel getrouwd te blijven. Ferry laat weten: “Heb ik nu gevoelens voor jou of zijn het de gevoelens die deze ervaring met zich meebrengt? Ik ben er nog niet uit, maar wat ik wel weet, is dat jij een fantastische vrouw bent. Mijn vrouw, zeg ik dan vol trots. Ik zou het fijn vinden als er nog veel dates mogen volgen om onze ware gevoelens te ontdekken. In alle rust en zonder camera’s.” José sluit zich daar helemaal bij aan en het koppel eindigt het gesprek met een zoen, tot grote vreugde van veel kijkers.

Chantal en Ingeborg

Voor het eerst in de geschiedenis van het programma werden er twee vrouwen aan elkaar gekoppeld: Chantal en Ingeborg. Hun huwelijksdag voelde wat onwennig aan en de twee tastten elkaar voorzichtig af. Toch zagen ze het MAFS-experiment beiden positief in. Tijdens hun huwelijksreis op Gran Canaria hebben de twee het leuk, maar zo nu en dan ontstaan wel wat kleine irritaties. Wanneer Chantal na een woordenwisseling besluit op een andere kamer te gaan slapen, schiet dat Ingeborg in het verkeerde keelgat. De volgende dag legt het stel het bij en samen genieten ze alsnog van de rest van hun tripje. Ook het samenwonen daarna lijkt goed te verlopen. Chantal en Ingeborg betrekken een huisje in Amsterdam en dat bevalt vooral Chantal erg goed. De Groningse kende een moeilijke coming-out en heeft in de hoofdstad het gevoel dat ze voor het eerst helemaal zichzelf kan zijn. Hierdoor krijgt Ingeborg het idee dat Chantal zichzelf eigenlijk nog niet goed kent en zich daardoor niet kan openstellen, iets wat ze ook duidelijk maakt tijdens het eindgesprek. Ingeborg besluit dan ook dat ze wil scheiden. “Helaas zijn de vonken er niet geweest en is mijn gevoel voor jou niets meer dan vriendschappelijk”, zo vertelt ze. Chantal had hun huwelijk nog wel een kans willen geven, maar omdat Ingeborg wil scheiden, gaat ze daarin mee.

Thierry en Sanne

Thierry en Sanne waren het eerste koppel dat elkaar het jawoord gaf. Van begin af aan leek Cupido raak te hebben geschoten. De twee blijken een hoop overeenkomsten te hebben en beginnen vol goede moed aan hun huwelijksreis in Italië. Daar zweven ze de eerste dagen op een roze wolk en is er duidelijk sprake van ontluikende liefde. Tot een ijsje roet in het eten gooit. Wanneer Sanne in de ijssalon aan Thierry vraagt of hij een lekker pistache-ijsje wil, antwoordt hij: “Nee, ik wil helemaal niks.” Sanne blijft vervolgens aandringen, waarop Thierry herhaaldelijk nee zegt. Uiteindelijk bestelt Sanne toch een ijsje voor haar man, iets wat Thierry haar niet in dank afneemt. Terug op hun hotelkamer laat Thierry haar dan ook weten dat hij de situatie niet prettig vind. Een huilbui van Sanne volgt, maar gelukkig weten de twee het uit te praten. Thierry en Sanne genieten van hun laatste dagen in Italië en het gaat weer steeds beter tussen hen. Ook het samenwonen verloopt buitengewoon goed en het koppel groeit meer en meer naar elkaar toe. Tijdens het eindgesprek is er geen twijfel over mogelijk: Thierry en Sanne willen graag getrouwd blijven. Thierry grapt nog wel dat hij dat ijsje graag nog eens over wil doen, maar besluit zijn verhaal met de uitspraak dat hij “natuurlijk” met Sanne verder wil. Sanne is het daar roerend mee eens. “Wij zijn zeker niet alleen elkaars partner, maar ook elkaars maatjes. Thierry, je laat me elke dag weer stralen en ik wil nog hele mooie en nieuwe herinneringen met je maken”, laat ze weten. Hoe lief!

Pagina 2/2

Lees ook: We zijn los! Deze 5 boeren kunnen we de aankomende tijd volgen in Boer zoekt Vrouw

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Videoland | Beeld: Videostill