First Dates-kijkers stomverbaasd door deze afwijzing


Was deze First Dates-afwijzing eerlijk of hard?

Trouwe kijkers van het BNNVARA-programma First Dates hebben de aflevering van gisteravond vast gekeken. Stomverbaasd zaten we te kijken naar hoe de 36-jarige automonteur Roy zijn date Sjef (ook 36) afwimpelde. Hoewel de date niet slecht leek te gaan, had Roy er niet echt zin in. “Ik heb al vrienden genoeg en heb er niet nog eentje nodig,” redeneerde hij.

Eerlijkheid duurt het langst, zullen we maar zeggen.

Date

De date tussen Roy en Sjef leek helemaal niet zo slecht te gaan. De twee komen uit dezelfde omgeving en hebben dezelfde interesses, want de heren spelen namelijk allebei bij een amateur-theatergroep. Het verschil: Roy heeft er al een paar mislukte relaties opzitten, terwijl Sjef nog nooit een echte relatie met een man heeft gehad. Toch zoeken ze allebei hetzelfde: een partner voor het leven.

Vrienden

Door de gezamenlijke interesses hebben de mannen genoeg gespreksstof. Ook kan Roy Sjef advies geven over het liefdesleven, hij heeft immers meer ervaring. Of Sjefs onervarenheid het enige heikel punt is of dat er iets anders is, maakt Roy niet bekend. Wel laat hij duidelijk weten aan het eind van de date dat hij een vervolgdate niet ziet zitten.

Moederskindje

Tussen de date door komen fragmenten in beeld van Roy en Sjef die alleen tegen de camera praten. Als Roy alleen voor de camera zit vertelt hij duidelijk wat hij van Sjef vindt. Sjef zegt zelf ook dat hij ‘een beetje bleu’ is, maar Roy maakt hem uit voor ‘moederskindje’ en vindt dat Sjef eens goed moet gaan stappen. Sjef, daarentegen, vond de date gezellig, het eten lekker en noemt Roy een ‘leuke jongen’.

Afwijzing

Dan komt het moment van de waarheid: de heren moeten naast elkaar voor de camera vertellen of ze nog een keer met elkaar op date willen. Sjef moet eerst. Hij zegt dat hij nog weleens wil afspreken, maar de band eerst vriendschappelijk op zou willen bouwen. Roy denkt even na, hij is immers op zoek naar een partner, geen gewone vriend. “Ik heb vrienden genoeg en heb er niet nog eentje nodig,” luidt Roys antwoord. Duidelijk! De mannen nemen afscheid en wensen elkaar een goede avond.

Twitter

Veel kijkers reageren onthutst op Twitter. Ze vinden Roy ‘onvriendelijk’ en ‘bot’. Een andere kijker kan zich niet voorstellen dat Roy al genoeg vrienden heeft: “Wat ‘n pisvlek ben jij”, zegt hij. Vind jij ook dat Roys afwijzing te hard was? Of was hij gewoon eerlijk? Je ziet de hele aflevering hier.

Lees ook: Moeder deelt hartverscheurende foto van haar gepeste dochter op Facebook

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: First Dates | Beeld: Videostill