First Dates-kijkers vol verbazing over ‘slechtste match ooit’

Actrice Jetty Mathurin en haar ‘match’ Sjoerd lijken helemaal niet bij elkaar te passen

Het programma First Dates kijken we natuurlijk wel een beetje voor de ongemakkelijke momenten. Dat het altijd nóg erger kan, zagen we gisteravond in de eerste nieuwe aflevering van First Dates VIPS. Kijkers waren getuige van ‘de slechtste match ooit’ toen actrice en cabaretière Jetty Mathurin in gesprek ging met Sjoerd.

Koppelpoging

De 69-jarige actrice Jetty Mathurin is behoorlijk zenuwachtig voor haar deelname: “Ik ben niet gewend om te daten. Ze hebben me hierin geduwd”. Wel hoopt ze in ieder geval een match te vinden met wie ze een klik voelt en goed kan praten. Niets lijkt echter minder waar. Het gesprek met match Sjoerd loopt namelijk niet van een leien dakje en kijkers volgen de tenenkrommende date met verbazing: “Hoe hebben ze bij First Dates die arme Jetty kunnen matchen met deze koekenbakker?”

Verschillende mening

Het valt onder andere niet goed bij Jetty dat Sjoerd regelmatig het woord ‘vrouwtje’ gebruikt. “Eerst dacht ik dat ik er niets over moest zeggen, maar toen ik het vaker hoorde heb ik er toch een opmerking over gemaakt”, vertelt de actrice. Daarnaast komt de zwartepietendiscussie ter sprake en blijken Sjoerd en Jetty daar beide heel anders in te staan. “Je mag je mening hebben”, vindt Jetty. “We moeten alleen naar elkaar luisteren. En dat is wat er nu op dit moment zo weinig gebeurt.”

Eens en niet weer

Kijkers snappen volledig waarom het bij één date blijft. “Die man is geen partij voor Jetty”, klinkt het massaal op Twitter. “Wat een enorme mismatch zeg. Vraag me af wat voor research daaraan vooraf is gegaan. Go Jetty! Je bent te leuk.”

Lees ook: Meest gênante betaalmoment in First Dates ooit: ‘Ik vind splitten walgelijk’

Bron: First Dates | Beeld: First Dates