First Dates-gastheer Sergio onthult hoe je een relatie spannend houdt

sergio

‘Altijd een bos rozen geven zou wel erg makkelijk zijn’

We kennen Sergio Yvent allemaal als charmante gastheer in First Dates. Als er iemand is die ons tips kan geven over de liefde, dan is hij het wel. In zijn gloednieuwe boek ‘De liefde volgens Sergio’ geeft hij tips over het meest complexe onderwerp ooit. In gesprek met Panorama onthult hij er alvast één. 

Eigen boek

Omdat hij in First Dates te zien is als gastheer, wordt Sergio vaak geassocieerd met de liefde. In zijn eigen boek wil de charmante gastheer laten zien wat hij eigenlijk van het onderwerp weet. “Ik probeer zoveel mogelijk vormen van liefde aan te stippen: 25 om precies te zijn. Ik heb ze allemaal ervaren. Liefde voor je kind, liefde voor je werk, liefde voor muziek, liefde voor kunst. En natuurlijk: liefde voor je partner”, vertelt Sergio aan Panorama.

Relatie onderhouden

In zijn boek geeft Sergio behoorlijk wat tips op het gebied van liefde. Zo legt hij uit hoe je een relatie fijn en spannend kunt houden. “Daar kan ik heel kort over zijn. Blijf in een relatie altijd zo dicht mogelijk bij jezelf, blijf aandacht geven aan elkaar, en blijf elkaar verrassen, zonder dat je er iets voor terug hoeft”, legt hij uit.

Rozen

Wil je je partner verrassen? Dan wordt er snel gedacht aan een bos rozen. Maar is dat eigenlijk wel het perfecte cadeau? “Welnee, joh. Dat hoeft helemaal niet”, reageert Sergio. “Altijd maar een bos rozen geven, dat zou wel heel erg makkelijk zijn. Als jij daar niets mee hebt, moet je dat ook niet doen. Aan de andere kant: je moet wel aanvoelen waar de ander blij van wordt en hem of haar dat gunnen. Sommige vrouwen vinden het heel fijn om af en toe een mooie bos bloemen te krijgen. Zelf hou ik er ook van om mijn vrouw te verrassen. Als zij een lach op haar gezicht heeft, heb ik dat ook.”

Meer lezen over Sergio en de liefde? In de nieuwste Panorama vertelt hij er uitgebreid over. Vanaf woensdag 15 september in de winkel! 

Lees ook: First Dates-gastheer Sergio onthult waar hij zijn spreuken vandaan haalt 

Bron: Panorama | Beeld: BNNVARA (Annemieke van der Togt)