Floor Jansen over zingen Wilhelmus: ‘Kreeg er zelf kippenvel van’

floor jansen

Wat vond jij van haar uitvoering van het volkslied in Zandvoort?

Dit weekend vond de Grand Prix van Zandvoort weer plaats. Het F1-evenement, waar onze eigen Max Verstappen als eerste over de finishlijn kwam, werd natuurlijk bijgestaan door verschillende artiesten. Zo nam Floor Jansen de taak op zich om het Wilhelmus ten gehore te brengen. Maar dan wel een aangepaste versie, speciaal voor de metalzangeres.

Floor Jansen

Ze is al jaren actief als zangeres van symfonische metalband Nightwish, maar bij het grote publiek is Floor Jansen vooral bekend vanwege haar deelname aan Beste Zangers. En nu kan de zangeres een extra prestatie op haar cv zetten. Ze mocht gisteren bij de Grand Prix van Zandvoort namelijk het Wilhelmus ten gehore brengen.

In gesprek met Humberto Tan blikt ze terug. “Het is natuurlijk doodeng. Dat is het echt, om op zo’n moment Nederland te mogen vertegenwoordigen.” Ook legt de zangeres uit dat ze zelf vrij nerveus was: “Ik ben een vreselijke perfectionist en het moet maar allemaal maar net kloppen voor alles en iedereen.”

En toen was daar Max

Uiteindelijk wist Jansen de rust te vinden. “Toen ik daar eenmaal stond en ik kreeg Max voor mijn neus, met al zijn spanningen en alle andere coureurs met hun spanningen. Ineens kwam die rust. Ik kreeg er zelf gewoon kippenvel van. Het was heel erg bijzonder”, deelt ze. En achteraf is de zangeres ontzettend tevreden over haar performance. “Ik ben heel tevreden. Ik ben heel, heel erg blij en heel trots. Ik vond het gaaf om alle reacties van anderen te zien”, liet ze weten aan tafel bij Humberto op Zondag.

Aangepast Wilhelmus

Overigens bracht Jansen het Wilhelmus niet helemáál zoals we ‘m gewend zijn. De metal-zangeres heeft namelijk een dijk van een sopraan-stem met een gigantisch bereik. Daar wilden de producenten van het race-evenement hun voordeel mee doen. Ze legde dan ook uit dat ze een ruwe versie van haar vertolking had ingestuurd, maar vervolgens de vraag kreeg of zij de laatste noot nog een octaaf hoger kon doen. “Dat had ik in eerste instantie zelf niet bedacht, maar ik vind wel gaaf dat ze het aandurfden”, liet ze weten.

Reacties

Op Twitter zijn de reacties op de aangepaste versie van het Wilhelmus in elk geval verdeeld. Waar de een het optreden omschrijft met ‘kippenvel’, laat een ander weten het ‘kattengejammer’ te vinden. Wat vond jij ervan?

Lees ook: Zien: Max Verstappen heeft een kleine dubbelganger

Bron: Metro Nieuws | Beeld: Proshots