Fokkers waarschuwen in coronatijd: ‘Denk goed na voordat je een pup aanschaft’

fokkers waarschuwen aanschaf pup

Mensen schaffen in de coronatijd massaal een pup aan

Tijdens de coronacrisis zijn veel mensen aan huis gebonden. Veel werk ligt stil en mensen zitten daarom noodgedwongen veel thuis. Nu de verveling begint toe te slaan is er een bijzondere stijging te zien in het aantal jonge puppy’s dat wordt aangeschaft. Fokkers en andere partijen die zich inzetten voor de belangen van honden waarschuwen mensen: ‘Aan een hond zit je minstens tien jaar vast, dus ook na de coronatijd. Denk goed na voordat je een hond aanschaft.’

Mensen schaffen massaal een pup aan

Onder andere fokker Elly Bor kan meepraten over de bizarre stijging die ze ziet in de afname van jonge honden. Aan RTL Nieuws vertelt ze dat ze de hele dag door telefoontjes en mails ontvangt. “Iedereen vraagt gewoon om een pup. Het is gewoon bizar.” De reden dat mensen nu massaal een jonge hond in huis nemen, is omdat veel mensen nu voldoende thuis zijn om de pup op te voeden. Fokkers waarschuwen de nieuwe hondeneigenaren vooral voor de tijd die na de coronacrisis komt en wanneer iedereen weer aan het werk gaat, want is er dan ook nog voldoende tijd voor de hond?

Tijd voor hond na corona

RTL Nieuws sprak ook met verzekeraar Petplan, die zelfs een speciale puppychat heeft geopend. De verzekeraar wordt in deze tijd overspoeld met vragen omtrent het aanschaffen van een puppy. Ook Petplan probeert mensen duidelijk te maken dat een hond geen impulsaankoop moet zijn. “In deze coronatijd vind jij het misschien heel gezellig dat de hond er voor jou is, maar kan jij er na de coronatijd ook voor de hond zijn?”, is de vraag die gesteld wordt aan mensen die van plan zijn een hond aan te schaffen.

Langetermijnplan

Veel mensen schaffen nu een hond aan en gaan ervan uit dat de hond straks volwassen genoeg is om doordeweeks alleen thuis te zitten wanneer de eigenaren aan het werk zijn. Volgens kenners is dat niet genoeg. “Een hond is een langetermijnplan. Als we na de corona ook goed voor die hond willen zorgen, is het heel belangrijk dat je nu al weet wat het met zich meebrengt”, legt Petplan uit. “Dat betekent ook, dat een hond niet een hele dag alleen kan zijn. Denk daar goed over na voordat je hem aanschaft.”

Lees ook: Gerard Joling haalt met video woede van hondenliefhebbers op de hals

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pxfuel