Het kost een gigantisch fortuin om je leven lang een iPhone te gebruiken

Daar kun je heel wat leuke vakantietjes voor boeken

Een telefoon, met name een smartphone, lijkt een onmisbaar onderdeel van onze maatschappij te zijn geworden. Je mail checken, een belangrijk telefoontje voeren of snel een reservering maken bij een restaurant: het wordt allemaal gedaan met de telefoon. Maar heb je er weleens over nagedacht hoeveel het eigenlijk kost om je leven lang een smartphone in je bezit te hebben?

Gaat daar je pensioen?

Kosten

Voordat je überhaupt kunt beginnen met het in rekening zetten van de telefoonkosten, heb je eerst een telefoon nodig. 15 jaar geleden vonden we de Nokia ook prima, maar tegenwoordig kost de gemiddelde smartphone 567 dollar in Amerika, zo meldt Flipsy. In Amerika zijn Apple-telefoons goedkoper dan bij ons, dus dat bedrag zal hier waarschijnlijk nog wat hoger liggen.

Aanschaf

Gemiddeld gebruiken mensen hun telefoon 32 maanden voordat een nieuwe wordt aangeschaft. Mocht je je eerste smartphone op je achttiende kopen en deze vervangen na 32 maanden tot je 78 bent, dan heb je 22 smartphones in je bezit gehad. De aanschaf van alleen je telefoon komt dan neer op 12.474 dollar. En dan heb je nog niet te maken gehad met abonnementskosten en is de inflatie niet meegerekend. 

Abonnement

Hoewel het per persoon varieert hoeveel hij of zij wil uitgeven aan haar abonnement, spendeert de gemiddelde Amerikaan 80 dollar per maand aan een abonnement. Dit komt neer op 57.600 dollar als je zestig jaar lang een smartphone gebruikt.

Bekijk op de volgende pagina welke kosten er nog bijkomen.

Pagina 1/2